Αθλητισμός

Δεν μένουν αδρανείς στον Ολυμπιακό Βόλου – Σχεδιάζουν τη νέα χρονιά περιμένοντας παράλληλα τις εξελίξεις

Άλλαξε η ημερομηνία της τηλεδιάσκεψης των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ. Αρχικά ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί χθες το απόγευμα, ωστόσο, οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ της τρίτης τη τάξει κατηγορίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου θα τα πουν διαδικτυακά αύριο Τετάρτη στις 17.00. Στη συζήτηση θα λάβει μέρος και ο πρόεδρος της Ένωσης, Λεωνίδας Λουτσάκος.
Αναμένεται να παρθεί απόφαση για το αν οι ομάδες θα επανέλθουν στις προπονήσεις. Ωστόσο, ακόμη κι αν αποφασιστεί να γίνει αίτημα στη ΓΓΑ για επανέναρξη των προπονήσεων, αυτό δεν σημαίνει πως θα επαναρχίσει και το πρωτάθλημα, παρότι απομένουν μόλις τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωσή του. Κι αυτό, καθώς οι ομάδες φαίνεται να είναι αντίθετες, τη στιγμή μάλιστα που έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση στα αρμόδια όργανα, ζητώντας να γίνει αναδιάρθρωση των κατηγοριών, με τη δημιουργία μιας Β’ Εθνικής 32 ομάδων χωρισμένη σε δύο ομίλους (Βόρειος και Νότιος).
Το πιθανότερο είναι στην αυριανή τηλεδιάσκεψη να συζητηθεί εκ νέου το θέμα της αναδιάρθρωσης από τους 14 εκπροσώπους των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ, αυτή τη φορά μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης, Λεωνίδα Λεουτσάκο.

Για να προχωρήσει, ωστόσο, η αναδιάρθρωση θα πρέπει να είναι σύμφωνη η ΕΠΟ, η οποία θα και θα πάρει την απόφαση, με τις ευλογίες, βέβαια και της πολιτείας. Και φυσικά, για να προχωρήσει η πρόταση που έχουν καταθέσει οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, θα πρέπει να συναινέσουν και οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, οι οποίες είναι αρνητικές σε αναδιάρθρωση, αν πρόκειται να θιχθούν τα οικονομικά τους συμφέροντα.
Μπορεί εδώ και δυόμιση μήνες να έχει ανασταλεί κάθε αγωνιστική δραστηριότητα στον Ολυμπιακό Βόλου, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όλες τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, ωστόσο, οι ιθύνοντες της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ δεν μένουν αδρανείς. Όπως τόνισε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Σωτήρης Μαυρονάσιος, σε πρόσφατες δηλώσεις του, η ομάδα λειτουργεί κανονικά σε όλους τους τομείς, πλην του αγωνιστικού τομέα. Η διοίκηση έχει ενημερώσει εδώ και αρκετό καιρό τον Ερασιτέχνη, πως είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση ενδιαφερόμενου να αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ. Μάλιστα, έχει δοθεί σχετική διορία μέχρι τις 10 Ιουνίου. Αν μέχρι τότε δεν εμφανιστεί κάποιος επιχειρηματίας, που να δείξει ενδιαφέρον να ασχοληθεί ενεργά με τα διοικητικά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τότε η νυν διοίκηση θα συνεχίσει να ηγείται της ομάδας. Όπως όλα δείχνουν, πρόταση δεν θα υπάρξει, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να προχωρούν στον σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση θα δυναμώσει και θα μπουν στο Δ.Σ. και ορισμένοι Βολιώτες επιχειρηματίες, γνωστοί στους φιλάθλους για τα «ερυθρόλευκά» τους αισθήματα.

Στον Ολυμπιακό Βόλου βάζουν προτεραιότητα το αθλητικό κέντρο, προκειμένου η ομάδα να έχει το δικό της σπίτι για προπονήσεις. Πέρυσι υπήρχε η πίεση του χρόνου και η διοίκηση της ΠΑΕ δεν μπόρεσε να φτιάξει, όπως επιθυμούσε τα γήπεδα που βρίσκονται στον Άγιο Γεώργιο Φερών. Φέτος, όμως, οι ιθύνοντες της ομάδας έχουν ξεκινήσει τις κινήσεις τους από το αθλητικό κέντρο. Έχει κατατεθεί η μελέτη και έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, ενώ έχει προγραμματιστεί να φτιαχτούν τα δύο γήπεδα, ένα με έτοιμο χόρτο και ένα με σπορά. Οι εργασίες θα γίνουν άμεσα, προκειμένου ο Ολυμπιακός να μπορεί να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον το ένα γήπεδο, σε πρώτη φάση, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του για τη νέα χρονιά.
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν μια σειρά από θέματα που θα απασχολήσουν τη διοίκηση. Το θέμα του προπονητή, των ανανεώσεων των συμβολαίων, τα μεταγραφικά, όπως και να κλειστεί το αθλητικό κέντρο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.
Προέχει, ωστόσο, να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την αναδιάρθρωση. Γιατί, θα είναι διαφορετικά τα πράγματα, αν η ομάδα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 των δύο ομίλων (αν γίνει αναδιάρθρωση), από το να παίξει στη Φούτμπολ Λιγκ.
Από τη στιγμή που το πρωτάθλημα είναι σε αναστολή και τίποτα δεν είναι σίγουρο, αν θα συνεχιστεί ή θα διακοπεί οριστικά, δεν υπάρχουν και συζητήσεις μεταξύ των παικτών και της διοίκησης για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η προσφορά, πάντως, του κάθε ποδοσφαιριστή έχει αξιολογηθεί και οι άνθρωποι της ομάδας θα κινηθούν να ανανεωθεί η συνεργασία με τους παίκτες εκείνους, πάνω στους οποίους μπορεί να «χτιστεί» ο νέος Ολυμπιακός Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το