Τοπικά

Προγραμματική σύμβαση για παρεμβάσεις σε 12 παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου

Σειρά κτιριακών παρεμβάσεων θα πρέπει να υλοποιηθούν από τον Δήμο Βόλου στους Παιδικούς Σταθμούς προκειμένου να εναρμονιστεί με όσα σχετικά προβλέπει σχετική οδηγία του υπουργείου Εσωτερικών με βάση το Π.Δ. 99/2017. Προς αυτή την κατεύθυνση θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση τόσο με τον ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ όσο και με την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, ενώ το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων πρόκειται να ανέλθει σε 1.729.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης, το οποίο εγκρίθηκε από τα Διοικητικά Συμβούλια των δυο Νομικών Προσώπων, οι παρεμβάσεις αφορούν σε 12 Παιδικούς Σταθμούς του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ και συγκεκριμένα τους εξής: Προκόπειος, Αλκυόνη, Α’ Νέας Ιωνίας, Β’ Νέας Ιωνίας, Γ. Νέας Ιωνίας, Αρίων, Ορφέας, Αίολος, Νεφέλη, Αφροδίτη, Ιάσων και Αγριά. Επίσης, αφορά και 3 Παιδικούς Σταθμούς της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ, που είναι ο «Αρχιμανδρίτειος» στο Κατηχώρι, η «Ηλιαχτίδα» στην Άλλη Μεριά και τα «Ζουζουνάκια» στα Άνω Λεχώνια.
Στις οικοδομικές εργασίες προβλέπεται μεταξύ άλλων η αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων όπου απαιτείται για προσαρμογή στις προδιαγραφές ή λόγω εκτεταμένης φθοράς.

Σε ορισμένους παιδικούς σταθμούς απαιτείται τοποθέτηση ξύλινων κουφωμάτων ενώ στους περισσότερους θα τοποθετηθούν κουφώματα αλουμινίου. Ειδικά σε χώρους παιδιών τα νέα παράθυρα θα διαμορφώνονται σύμφωνα με άρθρο 4, παραγρ. Β4 & Β5 του π.δ. 99/2017 και θα φέρουν υαλοπίνακες ασφαλείας.
Επίσης, προβλέπεται επένδυση εσωτερικής επιφάνειας εξωτερικών κουφωμάτων σε χώρους παιδιών που δεν χρήζουν αποξήλωσης με μεμβράνη ασφαλείας ή αντικατάστασή υαλοπινάκων εξωτερικών κουφωμάτων με νέους που θα είναι ασφαλείας, αντικατάσταση απλών υαλοπινάκων εσωτερικών κουφωμάτων με υαλοπίνακες ασφαλείας όπου απαιτείται, νέα εσωτερικά κουφώματα (παράθυρα και πόρτες) σύμφωνα με την προτεινόμενη αρχιτεκτονική μελέτη κάθε σταθμού.
Σε κάποιους παιδικούς σταθμούς προβλέπεται τοποθέτηση πτυσσόμενου διαχωριστικού μεταξύ των χώρων απασχόλησης και ύπνου βρεφών ή νηπίων, επίστρωση με αντιολισθηρά υλικά σε χώρους παραμονής και διέλευσης παιδιών, επιχρίσματα και ελαιοχρωματισμοί σε νέους δομημένους χώρους και όπου αλλού απαιτηθεί.

Για τη θέρμανση και τον κλιματισμό των κτιρίων προβλέπεται τοποθέτηση νέων σωμάτων panel, μεταφορά υφιστάμενων θερμαντικών σωμάτων και αντικατάσταση σωμάτων θέρμανσης στις υφιστάμενες θέσεις.
Στις υδραυλικές εργασίες περιλαμβάνεται η αποξήλωση των ειδών υγιεινής από υφιστάμενους χώρους wc και τοποθέτηση νέων, καθώς και τοποθέτηση λεκανών και νιπτήρων πορσελάνης κατάλληλου μεγέθους ανάλογα με τη χρήση του wc (νήπια, βρέφη, προσωπικό) στους Παιδικούς Σταθμούς που θα δημιουργηθούν νέα wc.
Για την πυροπροστασία των κτιρίων προβλέπεται η τοποθέτηση φωτιστικών ασφαλείας και ανιχνευτές καπνού στους νέους χώρους που δημιουργούνται (μόνωση, απασχόληση, ύπνου) ή θα μετατοπιστούν όπου απαιτείται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το