Παραπολιτικά

Η Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου στην Αθήνα

Στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας θα εμφανιστεί σήμερα Σάββατο 6 Απριλίου η Πολυφωνική Χορωδία Δήμου Βόλου, προσκεκλημένη από τον Δήμο Αθηναίων στην 1η Χορωδιακή Συνάντηση, με μαέστρο τον Γιάννη Καρκάλα, σολίστες τους Ράνια Σταματίου και Ιορδάνη Παπάζογλου και στο πιάνο την Κερασία Σιάρα. Στη Χορωδιακή αυτή συνάντηση θα εμφανιστούν επίσης οι χορωδίες του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών με μαέστρο την Έφη Μηνακούλη, του Δήμου Αγίας Παρασκευής με μαέστρο τον Χρήστο Κουτσονίκα, της Λεοντείου Σχολής Ν. Σμύρνης «Ambitus» με μαέστρο την Κατερίνα Βασιλικού και της 7ης Κοινότητας Δήμου Αθηναίων «Αρμονία» με μαέστρο τον Χρήστο Πάντα.

Η Πολυφωνική Χορωδία Δήμου Βόλου έχει να παρουσιάσει σπουδαίο έργο και κατάφερε να καθιερωθεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό αποσπώντας επαίνους και βραβεία όπου έλαβε μέρος.
Εδώ και 36 σχεδόν χρόνια στη χορωδία γίνεται παραγωγική και κυρίως ποιοτική δουλειά. Με παλαιούς και νέους χορωδούς, με ένα ευρύτατο ρεπερτόριο κλασικών, εκκλησιαστικών, δημοτικών, ελαφρών και συγχρόνων τραγουδιών που ξεπερνούν τα χίλια και κυρίως κάτω από τη στιβαρή και νευρώδη καθοδήγηση του Γιάννη Καρκάλα, η Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου συνεχίζει το καλλιτεχνικό έργο της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το