Τοπικά

Πρόγραμμα για την οικιστική αποκατάσταση των αστέγων αναζητά ο δήμος Βόλου

ΞΕΝΩΝΑΝ ΑΣΤΕΓΩΝ

Ο Δήμος τοποθετείται για το θέμα του ξενώνα των αστέγων και ανακοινώνει τις προθέσεις του μετά από διαμαρτυρία που προέκυψε από μερίδα φιλοξενουμένων, με οργανωμένη αναφορά στο ΚΚΕ. Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Νατάσσα Μορφογιάννη σημειώνει

-Η νέα Δημοτική Αρχή καμία βούληση και πρόθεση δεν φέρει να υλοποιήσει απολύσεις εργαζομένων ή κλείσιμο κοινωνικών δομών, το οποίο τόσο αβασάνιστα αναφέρθηκε στο κείμενο της επιτροπής.

-Η χορήγηση επιδομάτων ανεργίας ή προνοιακών επιδομάτων πραγματοποιείται βάσει κριτηρίων και οπωσδήποτε όχι από το Δήμο. Ως εκ τούτου παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζουμε τη δυσμενή οικονομική κατάσταση όλων των φιλοξενουμένων στον ξενώνα η Δημοτική Αρχή καμία ευθύνη δε φέρει ως προς τη χορήγηση των επιδομάτων αυτών. Αντίθετα μέσω αποφασισμένων διαδικασιών γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε να καλύπτεται το σύνολο των ιατρικών τους εξόδων όπως επίσης και η κάλυψη αναγκών ένδυση και υπόδησης, αλλά και άλλων αναγκών κατά περίπτωση.

-Η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ ήδη από τη σύστασή της απασχολεί αρκετά άτομα κοινωνικά ευπαθών ομάδων αξιοποιώντας προγράμματα προώθησης στην απασχόληση.

-Αναφορικά με το ζήτημα της αξιοποίησης κενών Δημοτικών κτιρίων με σκοπό τη σύσταση και λειτουργία και άλλων ξενώνων αποτελεί ζήτημα προς εξέταση και συζήτηση αλλά είναι σημαντικό να ειπωθεί ότι είμαστε σε αναμονή της προκήρυξης εθνικού προγράμματος το οποίο στόχο ακριβώς έχει την οικιστική αποκατάσταση των αστέγων και την προώθηση στην απασχόληση για τουλάχιστον 50 με 70 άτομα.

-Ως προς το ζήτημα των συνθηκών διαβίωσης είναι σαφές ότι η διαμονή σε δίκλινα δωμάτια πιθανά να αποτελεί μια δυσχερή συνθήκη με περιορισμένη ιδιωτικότητα ωστόσο η δυναμικότητα του Ξενώνα είναι συγκεκριμένη και οι χώροι φιλοξενίας πληρούν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για επαρκή διαβίωση.

-Τέλος και ειδικότερα ως προς το ζήτημα της σίτισης από 01/09/2014 όπου και ανέλαβε η καινούρια Δημοτική Αρχή λήφθηκε μέριμνα και υλοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε με ίδια μέσα και χωρίς καμία επιβάρυνση του Δήμου και της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ να υπάρχει καθημερινή ενίσχυση και τροφοδοσία του Ξενώνα με 15 επιπλέον μερίδες φαγητού, φρούτων και λαχανικών με σκοπό τη βελτίωση της διατροφής ειδικότερα των παιδιών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το