Τοπικά

Σπείρα με πλούσια δράση σε ένοπλες ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις

Ληστεία

Εξιχνιάσθηκε η εγκληματική δράση σπείρας, που διέπραττε ένοπλες ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Πρόκειται για έξι άτομα αλβανικής καταγωγής, ηλικίας από 20 έως 39 ετών, τα οποία ενεργώντας κατά ομάδες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, «χτύπησαν» χρυσοχοεία και κατοικίες, αποκομίζοντας κυρίως χρήματα και τιμαλφή, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται περίπου στις 58.000 ευρώ. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών καθώς και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας και συνδυαστικής – διεξοδικής ανάλυσης και αξιοποίησης στοιχείων από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και την Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο τελέστηκαν οι παραπάνω αξιόποινες πράξεις προσδιορίζεται από 16-04-2014 έως 08-07-2014.
Οι δράστες ενεργώντας κατά ομάδες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν σειρά αδικημάτων. Στις 8 Ιουλίου, στον Τύρναβο Λάρισας, δύο από τους δράστες, ηλικίας 24 και 26 ετών, μαζί με άλλους δύο άγνωστους συνεργούς τους, φορώντας γάντια και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μπήκαν ταυτόχρονα σε γειτονικά χρυσοχοεία, ιδιοκτησίας 56χρονου και 43χρονης, ανά δυάδες και με την απειλή πολεμικών τυφεκίων, αφαίρεσαν κοσμήματα και τιμαλφή μεγάλης αξίας. Στη συνέχεια, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με κλεμμένο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε την επόμενη μέρα σε αγροτική περιοχή του νομού Ιωαννίνων.
Επίσης, το χρονικό διάστημα από 16-04-2014 έως 07-05-2014 στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, οι προαναφερόμενοι δράστες μαζί με τους υπόλοιπους ομοεθνείς τους, διέπραξαν τρεις διαρρήξεις οικιών, τρεις διαρρήξεις σε επιχειρήσεις και τέσσερις κλοπές οχημάτων.
Η σχηματισθείσα σε βάρος των μελών της οργάνωσης δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Σημειώνεται ότι τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν από τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα και είναι ήδη έγκλειστα σε διάφορα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας.

Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αδικημάτων, αλλά και να εξακριβωθεί η ταυτότητα των αγνώστων συνεργών τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το