Τοπικά

Πρόεδρος 15μελούς από τη Β’ Λυκείου στο 3ο ΓΕΛ Βόλου – Ο Νίκος Παπαστάμος δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τα κοινά

Πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 3ου ΓΕΛ Βόλου αναδείχθηκε ο μαθητής της Β’ Τάξης Λυκείου Νίκος Παπαστάμος. Συνήθως πρόεδροι 15μελών μαθητικών συμβουλίων εκλέγονται μαθητές που φοιτούν στη Γ’ Τάξη, ωστόσο στο 3ο ΓΕΛ οι μαθητές εξέλεξαν έναν μαθητή Β’ Τάξης που σημειώνει και πολύ υψηλές σχολικές επιδόσεις.
Πώς, όμως κατάφερε ο μαθητής της Β’ τάξης να κερδίσει την εμπιστοσύνη των υπόλοιπων μαθητών; «Παρόλο που φοιτώ στη Β’ Τάξη, κατάφερα να εκλεγώ στην προεδρία του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και αυτό δεν ενόχλησε τους μαθητές των άλλων Τάξεων. Το μήνυμά μου ήταν πως σκοπός του 15μελούς είναι το καλό του σχολείου και με τη συνδρομή των καθηγητών θέλουμε να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα ως καθηγητές. Όλοι οι μαθητές πρέπει να λειτουργούμε ενωμένοι ως ένα σε μια προσπάθεια να βελτιωθούν διάφορα ζητήματα, όπως στα κτηριακά».

Ο ίδιος ήταν από πέρυσι μέλος του 15μελούς και του άρεσε η ενεργοποίηση με τα κοινά. «Δεν πρέπει εμείς οι νέοι να περνούμε το μήνυμα της απάθειας. Μέσα σε ένα αρμονικό κλίμα έρχονται και καλύτερα αποτελέσματα» είπε και τόνισε πως «οι σχέσεις μεταξύ των μαθητών είναι καλές, όπως και οι σχέσεις με τους καθηγητές».
Ο μαθητής ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την κατεύθυνση των θετικών σπουδών αν και ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα στραφεί προς το Πολυτεχνείο ή την Ιατρική.
Παράλληλα σχολίασε και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους μαθητές της Β’ Τάξης με το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στις πανελλαδικές. Ένα νομοσχέδιο όμως που ακόμη δεν έχει ψηφιστεί και οι μαθητές βρίσκονται σε αναμονή.

Χαρακτηριστικά δήλωσε πως «οι μαθητές της Β’ Τάξης βρίσκονται ουσιαστικά στο κενό, αφού το νομοσχέδιο δεν έχει ψηφιστεί ακόμη».
Αναφορικά με το μέλλον και αν ελπίζει σε κάτι πιο καλό σε σχέση με την προηγούμενη γενιά που έζησε μέσα στην κρίση, είπε πως «αν ο καθένας προσπαθήσει όσο μπορεί, η αλλαγή για κάτι καλύτερο θα έρθει».
Ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Βόλου κ. Δημήτρης Τσουλκανάκης επισήμανε πως «ήταν μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη που εκλέχτηκε πρόεδρος του 15μελούς ένας μαθητής της Β’ Τάξης, κάτι που δεν συνηθίζεται, αφού συνήθως οι πρόεδροι προσέρχονται από τη Γ’ Τάξη. Πάντως ο συγκεκριμένος μαθητής είναι πολύ καλός στα μαθήματα και έχει συγκροτημένη προσωπικότητα. Έχουμε άριστη συνεργασία με το15μελές και αυτό προσπαθούμε να το διατηρήσουμε για το καλό του σχολείου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το