Αθλητισμός

Προ των πυλών ο Γκαρσία – Σήμερα θα διεξαχθεί η Γ.Σ. του Γ.Σ.Β. «Η Νίκη»

Προ των πυλών της Νίκης βρίσκεται ο Λούκας Γκαρσία, ο οποίος αναμένεται άμεσα στον Βόλο για να υπογράψει στη βολιώτικη ομάδα. Σήμερα θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής με θέμα την έκταση της ΓΑΙΑΟΣΕ. «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τη Γ.Σ. του συνεταιρισμού» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βασίλης Βενέτης.
Έτοιμος να επιστρέψει στη Νίκη είναι ο Λούκας Γκαρσία. Ο Αργεντινός θεωρείται ξένο σώμα από τη Ρόδο μετά το επεισόδιο που είχε με τον γενικό αρχηγό Νικήτα Μαλλιάκα.

Αυτή τη συγκυρία έσπευσε να επωφεληθεί η διοίκηση της βολιώτικης ΠΑΕ που ήρθε σε επαφή με τον έμπειρο επιθετικό χαφ και συζήτησε μαζί του το ενδεχόμενο να γυρίσει στη Νίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λούκας Γκαρσία είπε το «ναι» στους «κυανόλευκους» και αναμένεται στον Βόλο άμεσα για να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα.

Στο μεταξύ σήμερα θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Γ.Σ.Β. «Η Νίκη» με μοναδικό θέμα την έκταση της ΓΑΙΑΟΣΕ, την οποία θέλει να αξιοποιήσει ο βολιώτικος σύλλογος για την κατασκευή αθλητικού και πολιτιστικού κέντρου. Η διαδικασία θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του ΤΕΕ Μαγνησίας (2ας Νοεμβρίου και Ξενοφώντος) με ώρα έναρξης τις 18.00. Εφόσον δεν υπάρξει απαρτία θα αρχίσει στις 19.00.

Για το συγκεκριμένο θέμα η διοίκηση της Ερασιτεχνικής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020, στην αίθουσα του ΤΕΕ Μαγνησίας (2ας Νοεμβρίου και Ξενοφώντος), θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Γ.Σ.Β. «Η Νίκη». Ώρα έναρξης 18.00. Θέμα ημερήσιας διάταξης είναι το εξής: «Εκδήλωση ενδιαφέροντος έκτασης ΓΑΙΑΟΣΕ».

Η  Γενική Συνέλευση θα βρίσκεται σε απαρτία εφόσον παρίστανται το 1/2 πλέον ενός, των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου, και που έχουν επίσης εκπληρώσει όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Γ.Σ.Β «Η Νίκη» μέχρι 30/08/2020. Σε περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας η  Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί μια ώρα αργότερο στον ίδιο χώρο και ώρα έναρξης 19:00

Ταμειακώς εντάξει θα είναι τα μέλη που έχουν καταβάλει, έστω και την ημέρα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την συνδρομή τους.

Τονίζεται ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας λόγω του κορωνοϊού.

Απαραίτητη η χρήση μάσκας».

 

Βενέτης: Μόνος δρόμος η σύγκλιση

Γενικής Συνέλευσης στον συνεταιρισμό

Στο στούντιο του Blue Heart FM 105.1 φιλοξενήθηκε ο Βασίλης Βενέτης, ο οποίος τόνισε ότι η σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης και η λήψη κοινής απόφασης στην Ένωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ αποτελεί μονόδρομο για το τι μέλλει γενέσθαι τη νέα χρονιά. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη μίλησε στην εκπομπή «Και τα μυαλά στα κάγκελα» του Γιώργου Μαστρογιάννη και του Δημήτρη Δεμίρη για τα εξής θέματα:

Για το αίτημα της Νίκης να συγκληθεί Γ.Σ. των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ: «Θα χρειαστεί κάποιο πειστικό επιχείρημα στο να μη γίνει. Δεν ξέρω για ποιο λόγο μπορεί να μη γίνει, όταν μάλιστα έχουν ζητήσει επανειλημμένα μια απόφαση του συνεταιρισμού. Όταν έχεις μία Γενική Συνέλευση, δεν μπορούν να βγουν δύο αποφάσεις. Μία απόφαση θα βγει. Κάποιοι θέλουν να το αποφύγουν, γιατί προφανώς κάτι φοβούνται. Έχουμε φτάσει 14 Σεπτεμβρίου και ακόμη δεν έχουν βγει οι προκηρύξεις για τη νέα περίοδο.

Δεν μπορούμε να λειτουργούμε κάτω από το τραπέζι. Πρέπει να βγουν όλα στη φόρα. Να υπάρξει διαφάνεια, η οποία προκύπτει μόνο μέσω των θεσμών και σε θεσμικό όργανο. Το ανώτερο θεσμικό όργανο ενός οργανισμού είναι η Γενική Συνέλευση. Δεν είναι δυνατόν να καταπολεμείται μια Γ.Σ. Πρέπει όλα να ειπωθούν με διαφάνεια και μη γίνονται συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Πρέπει όλα τα μέλη του συνεταιρισμού να βγάλουν μια απόφαση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Για τις κινήσεις που μπορεί να κάνει η Νίκη και να θεωρείται μοναχική η πορεία της: «Εμείς έχουμε μάθει να λειτουργούμε θεσμικά. Τα 2/5 του συνεταιρισμού μπορούν να προκαλέσουν μια Γενική Συνέλευση. Αυτό το φωνάζουμε εδώ και μέρες, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη. Η πορεία μας δεν είναι μοναχική, αλλά σίγουρα βρίσκει προσχώματα. Ζητήσαμε συνέλευση στην τηλεδιάσκεψη με όση δύναμη είχαμε. Εκεί ειπώθηκε ότι «ναι, πάμε σε Γ.Σ.», αλλά όταν πήγαμε να μαζέψουμε υπογραφές δεν βρήκαμε ανταπόκριση και ακόμη πιέζουμε προς στο αυτονόητο. Πρέπει να λειτουργήσουν τα θεσμικά όργανα, αλλιώς δεν μπορεί να γίνει τίποτα».

Για την τωρινή κατάσταση: «Είναι παράλογο. Από τη μία μεριά ο ίδιος θεσμός σού λέει ότι βρίσκεσαι στη Σούπερ Λιγκ 2 και έρχεται μετά το Διαιτητικό Δικαστήριο και σου λέει ότι δεν είσαι εκεί, αλλά βρίσκεσαι σε μια άλλη κατηγορία που δεν ξέρεις ποια είναι και με πόσες ομάδες θα είσαι. Τώρα βγήκε και το «φρούτο» των 22 ομάδων σε δύο ομάδες στη Φούτμπολ. Δηλαδή πώς θα λειτουργήσεις σοβαρά σε μια τέτοια κατάσταση;».

Για το αν θα πάρει θέση η ΟΥΕΦΑ: «Ξέρει τι λένε όσοι είναι έξω από αυτό; «Αφού τα έκαναν έτσι, γιατί να ανακατευτούμε εμείς;». Κάπου το βρίσκω λογικό αυτό. Δηλαδή όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια αποδιοργάνωση, όπου δεν λειτουργεί τίποτα, λογικό είναι και οι άλλοι να σου πουν ότι «δεν ασχολούμαι με σένα. Κάνε τα όπως τα έφτιαξες εσύ».

Για τις προτάσεις της Νίκης: «Εμείς προτείνουμε συγκεκριμένα πράγματα: Προτείνουμε να λειτουργήσουμε θεσμικά. Ο τρόπος είναι μοναδικός και σου τον δίνει το καταστατικό, όπως συμβαίνει σε όλους τους συνεταιρισμούς. Υπάρχουν το Διοικητικό Συμβούλιο, η Γενική Συνέλευση, ο πρόεδρος, αλλά αν δεν λειτουργούν αυτά τα όργανα, πώς θα προχωρήσουμε; Ζητούμε το αυτονόητο. Έχουμε τη λύση, την προτείνουμε, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είμαστε κοντά στο να γίνει αυτό».

Για το αν θα φύγει ο Ιμπάνιεζ: «Νομίζω ότι υπάρχουν άλλα θέματα πιο σημαντικά και αυτά θα γίνουν μέσω επίσημων ανακοινώσεων. Αυτή τη στιγμή τρέχουμε για άλλα θέματα πιο ζωτικά για την ομάδα. Η Νίκη θα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε όποια κατηγορία κι αν αγωνιστεί».

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Το ποδόσφαιρο, έτσι όπως έχει δομηθεί τώρα με αυτά που βλέπουμε, είναι αδύνατον να λειτουργήσει κερδοφόρα. Ποιος πάροχος και ποιος άνθρωπος που θέλει να διαφημιστεί να σε δει σωστά, όταν έχει παρέλθει διάστημα 3-4 μηνών και δεν έχει ανακοινωθεί η προκήρυξη, όταν σε άλλες χώρες η προκήρυξη έχει ανακοινωθεί από τον προηγούμενο χρόνο. Εδώ κάθε μέρα ξημερώνει διαφορετικά και δεν μπορείς να λειτουργήσεις με προγραμματισμό. Όταν έχει φτάσει 14 Σεπτεμβρίου και δεν έχεις ξεκινήσει, ποιος θα έρθει να σου πει «σου δίνω τόσα για τηλεοπτικά»; Μιλάμε για θέματα που έπρεπε να έχουν λυθεί από τις προηγούμενες χρονιές. Δυστυχώς, όμως, διαιωνίζονται και επί της ουσίας δεν λύνονται ποτέ».

Για τα έργα στο «Π. Μαγουλάς» και αν μπορούν εκεί να γίνουν κάποια φιλικά: «Είμαστε στο τελικό στάδιο των εργασιών. Ωστόσο δεν μπορούμε να κάνουμε καθόλου φιλικά. Εδώ φτάσαμε τώρα».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το