Ελλάδα

Πρεμιέρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με δέκα ακίνητα

Μια τράπεζα να επισπεύδει, μόνο δύο οφειλέτες να κινδυνεύουν να χάσουν 10 διαφορετικά ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους και μόνο δύο συμβολαιογράφοι οι οποίοι μάλιστα έχουν το ίδιο επώνυμο –προφανώς λόγω συγγενικής σχέσης- αλλά και το ίδιο γραφείο. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές των σημερινών πρώτων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών οι οποίοι γίνονται σε… κλειστό κύκλο για λόγους… ασφαλείας. Όσον αφορά στους υποψήφιους αγοραστές, αυτό θα αποκαλυφθεί εντός τις ημέρες. Ο πρώτος γύρος είναι προγραμματισμένος για τις 10 το πρωί και ο δεύτερος για τις 12 το μεσημέρι.

Η 3η αξιολόγηση κινείται σήμερα όχι στους ρυθμούς του Χίλτον αλλά στα… ηλεκτρονικά χτυπήματα της ιστοσελίδας www.eauctions.gr. Με περιορισμένο αριθμό πλειστηριασμών για αρχή –αργά χθες το βράδυ στην ιστοσελίδα είχαν αναρτηθεί 10 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για τη σημερινή ημέρα- η κυβέρνηση θέλει να κάνει μια καλή αρχή. Δηλαδή να στείλει μήνυμα στους δανειστές ότι όλα έχουν καλώς και ταυτόχρονα να… καθησυχάσει το ακροατήριο στο εσωτερικό ότι δεν θα υπάρξει… πογκρόμ κατά των αδυνάτων οφειλετών. Βέβαια, η… ηρεμία θα διαρκέσει για λίγους μήνες μέχρι να φύγει το θέμα των πλειστηριασμών από την επικαιρότητα. Θα ακολουθήσει όμως η καταιγίδα κάτι που είναι ήδη συμφωνημένο και με τις τράπεζες αλλά και με τον SSM. Σήμερα αναμένεται να υπάρξουν επαφές των διοικήσεων των τραπεζών με στελέχη του SSM. Οι ελεγκτές με τη σειρά τους, θα ζητήσουν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 που θα ξεκινήσουν τα stress tests να έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 2000-3000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Έτσι, από τους 40-50 πλειστηριασμούς που θα γίνουν τον πρώτο μήνα. Θα φτάσουμε στους 500-700 πλειστηριασμούς τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ενώ όσο θα διαρκούν τα stress tests και μέχρι το τέλος του 3ου μνημονίου θα πρέπει να φτάσουμε στον μηνιαίο στόχο των 1800-2000 ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ανά μήνα χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα ακίνητα και λοιπά περιουσιακά στοιχεία που θα αλλάζουν χέρια μέσω της… παραδοσιακής οδού δηλαδή μέσα από τα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας.

Η λίστα των σημερινών ηλεκτρονικών πλειστηριασμών περιλαμβάνει πολύ συγκεκριμένα ακίνητα τα οποία εμφανίζονται να ανήκουν σε δύο συγκεκριμένους οφειλέτες. Δηλαδή, ενώ οι πλειστηριασμοί είναι 10, στην πραγματικότητα υπάρχει μια τράπεζα που επισπεύδει (η Eurobank) 10 διαφορετικά ακίνητα 2 οφειλετών. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα αργά χθες το βράδυ στην ιστοσελίδα www.eauctions.gr οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αφορούν στα ακόλουθα ακίνητα:

· Με τιμή πρώτης προσφοράς τα 698.915 ευρώ και επισπεύδουσα την Τράπεζα Eurobank, θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για κατοικία στην περιοχή Κοκκιναρά της Κηφισιάς συνολικής επιφάνειας 320 τετραγωνικών μέτρων. Ο πλειοδότης θα πρέπει να καταθέσει εγγυητική ύψους 209.675 ευρώ που αντιστοιχεί στο 30% της πρώτης προσφοράς. Στο όνομα του ίδιου οφειλέτη εμφανίζονται και άλλα ακίνητα. Μια μονοκατοικία με τιμή πρώτης προσφοράς 718.915 ευρώ αλλά και δύο μικρότερης αξίας ιδιοκτησίες των 10.000 ευρώ.

· Στο όνομα του δεύτερου οφειλέτη –μιας ομόρρυθμης εταιρείας- εμφανίζονται συνολικά έξι ιδιοκτησίες η αξία των οποίων κυμαίνεται από 9500 ευρώ (πρόκειται για θέσεις στάθμευσης) έως 47.500 ευρώ.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το