Τοπικά

Ψηφιακή ντουλάπα για γυναίκες μέσω εφαρμογής… από φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ένα από τα συνηθέστερα άγχη των γυναικών είναι τι θα φορέσουν καθημερινά και πώς θα συνδυάσουν τα ρούχα τους. Τη λύση έρχεται να τους τη δώσει μια εφαρμογή με τίτλο «Επέλεξε τα ρούχα σου», που σχεδίασε η τεταρτοετής φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καλλιόπη Αϊβαζίδου, που συμμετείχε στο 5ο Startup Weekend.

Η φοιτήτρια που προέρχεται από την Καβάλα και σπουδάζει στον Βόλο, επισήμανε πως «η ιδέα είναι να μειωθεί ο χρόνος που ξοδεύει η γυναίκα για να ντυθεί έχοντας παράλληλα περισσότερους συνδυασμούς για να το κάνει. Άλλωστε ως γυναίκα γνωρίζω το σχετικό άγχος και την πίεση. Έτσι προχώρησα σε μια εφαρμογή, όπου η γυναίκα θα μπαίνει και θα συνδυάζει είτε με ρούχα δικά της είτε με άλλες μάρκες εταιρειών το ντύσιμό της. Ειδικότερα θα δίνει μια φωτογραφία μιας φούστας που θέλει να φορέσει και η εφαρμογή θα της παρουσιάζει συνδυασμούς με χρώματα είτε από τη δικιά της ντουλάπα είτε με ρούχα από άλλες εταιρείες, ώστε να τα αγοράσει και να έχει το αποτέλεσμα που θέλει. Βέβαια στην ψηφιακή εφαρμογή θα έχει βάλει με φωτογραφίες όλα τα είδη της ντουλάπας της, ώστε να ξέρει η εφαρμογή ποιες προτάσεις θα της κάνει. Παράλληλα η γυναίκα θα μπορεί να βάζει και διάφορα κριτήρια, όπως τον καιρό, ποιο είναι το στιλ της, πού θέλει να πάει, αν είναι για καφέ ή σε κάτι πιο επίσημο, την ώρα που θα βγει έξω».

Κοντά στη φοιτήτρια για να τη βοηθήσουν στην ιδέα της βρέθηκαν και δύο μέντορες που ήρθαν από την Αθήνα και οι οποίοι αποτελούν και αντρόγυνο. Πρόκειται για την υπεύθυνη της πρώτης θερμοκοιτίδας μόδας με τίτλο «The fashion gate» και της Athes Fachion Club κ. Μαρία Βιτινίδου, η οποία τόνισε πως «η ιδέα της Καλλιόπης είναι εξαιρετική και σίγουρα χρειάζεται πολλές συνεργασίες με στιλίστες, αλλά και developments».

Από την πλευρά του ο Βολιώτης στην καταγωγή κλωστοϋφαντουργός μηχανικός κ. Ευάγγελος Δημητρακόπουλος, που δραστηριοποιείται με τη σύζυγό του, τόνισε πως «ήρθαμε στον Βόλο για να υποστηρίξουμε τις ιδέες των νέων ανθρώπων και φοιτητών που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο της μόδας. Από την πλευρά μας στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, γιατί πιστεύουμε πως είναι το μοναδικό που μπορεί να δώσει ώθηση στην οικονομία μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το