Τοπικά

Πράξη συγκίνησης από δυο 9χρονες μαθήτριες – Άνοιξαν τον κουμπαρά τους… για το Νοσοκομείο Bόλου

Δύο 9χρονες μαθήτριες από το 3ο δημοτικό σχολείο Βόλου, η Θεανώ Βασύτη και η Ιφιγένεια Ρόρρη, έσπασαν τους κουμπαράδες τους για να βοηθήσουν το Νοσοκομείο και τους γιατρούς. Με το μικρό τους «κομπόδεμα» αγόρασαν 2000 γάντια για το προσωπικό και ζήτησαν από τους γονείς τους να τα παραδώσουν στο Νοσοκομείο.
Αυτή η μεγάλη τους πράξη, συγκίνησε χθες όλους τους εργαζόμενους και τα κοριτσάκια πέρασαν την πόρτα του Νοσοκομείου με τους δικούς τους ανθρώπους. Η γιαγιά της Ιφιγένειας μάλιστα, τις βοήθησε να «ενισχύσουν» τους κουμπαράδες τους.
Τα δύο κοριτσάκια ακούν κάθε μέρα στις ειδήσεις για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία από τους νοσηλευόμενους με κορωνοϊό και αποφάσισαν να σπάσουν τους κουμπαράδες τους. Όταν το ανακοίνωσαν στους γονείς τους, οι τελευταίοι στήριξαν αμέσως την απόφαση των παιδιών τους.
Μαθήτριες της τρίτης δημοτικού έδωσαν το παράδειγμα και έκαναν όλους να αναλογιστούν, τι πραγματικά κάνουν για την ενίσχυση του τομέα της υγείας.
Η παρουσία τους χθες στο Νοσοκομείο ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για όλους.
«Είστε η πιο ευχάριστη επίσκεψη που έχω δεχθεί. Χαίρομαι πολύ που σας γνωρίζω και πρέπει να πω ότι συγκινήσατε όλο το Νοσοκομείο. Δεν περίμενα ποτέ ότι μικρές πριγκίπισσες σαν εσάς, θα είχατε τη σκέψη σας σε όλους μας.
Με την πρωτοβουλία και τον αυθορμητισμό σας μας συγκινήσατε όλους. Κάθε καινούργια γενιά είναι καλύτερη από την προηγούμενη και η δική σας γενιά θα είναι ακόμα καλύτερη και με γνώσεις και με ευαισθησίες»., τους είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιάννης Ντόκος.
Η Νοσηλευτική υπηρεσία τους έδωσε ένα γράμμα. Ένα γράμμα, ευχαριστήριο για την κάθε μια.


«Στον δύσκολο αγώνα μας, σας υπολογίζουμε σαν τις μικρότερες αλλά πιο δυνατές πολεμίστριες» αναφέρουν τα γράμματα που δόθηκαν στα κορίτσια από τις νοσηλεύτριες.
Η προσπάθεια που καταβάλλουν οι γιατροί και γενικά οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου για να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό και να κρατήσουν στη ζωή τους ασθενείς, έχει περάσει στη συνείδηση και των παιδιών. Σε αυτό συμβάλλουν και οι εικόνες που βλέπουν στην τηλεόραση αλλά και οι αναφορές των γονιών αλλά και των εκπαιδευτικών που συζητούν τα θέματα και στο σχολείο το οποίο άλλωστε δεν μπορεί να είναι ξεκομμένο από την κοινωνία.
Η αλληλεγγύη που αναδείχτηκε στην περίοδο της πανδημίας, πέρασε και σε άλλα επίπεδα εντός των σχολικών μονάδων, όπως με τη διάθεση τροφίμων σε άπορους μαθητές.
Πάντως όσο συνεχίζεται η πανδημία και τα κύματα του κορωνοϊού γίνονται όλο και πιο απειλητικά, τόσο περισσότερο αυξάνουν οι ανάγκες για δωρεές σε διάφορα αναλώσιμα υλικά. Και δύο εννιάχρονες μαθήτριες με την πολύ συγκινητική τους πράξη, απέδειξαν πως στην κοινωνία μας υπάρχουν ακόμη ισχυρά αποθέματα κοινωνικής ευαισθησίας που μεταφράζεται σε στήριξη προς το συνάνθρωπο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το