Κόσμος

ΠΟΥ: Αναπόφεκτο να υπάρξουν νέα κρούσματα του Εμπολα στην Ευρώπη

ebola

Είναι σχεδόν αναπόφευκτο να υπάρξουν περισσότερα κρούσματα του φονικού ιού του Έμπολα στην Ευρώπη, όπου όμως οι αρχές είναι πολύ καλά προετοιμασμένες για να ελέγξουν τον κίνδυνο εξάπλωσης της ασθένειας, υποστήριξε ανώτερη αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μια μέρα μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος στην Ισπανία.
Σε δηλώσεις που έκανε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς λίγες ώρες αφότου επιβεβαιώθηκε ότι μία γυναίκα στην Ισπανία είναι το πρώτο κρούσμα του ιού του αιμορραγικού πυρετού στην Ευρώπη, η Σουζάνα Γιάκαμπ, η επικεφαλής της διεύθυνσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, δήλωσε ότι θα υπάρξουν τέτοια κρούσματα, σημειώνοντας πως είναι «αναπόφευκτα».
«Τέτοια εισαγόμενα κρούσματα και περιστατικά παρόμοια με αυτά που συνέβησαν στην Ισπανία, θα συμβούν επίσης στο μέλλον, το πιθανότερο» είπε η Γιάκαμπ στο Ρόιτερς σε μια συνέντευξη που παραχώρησε τηλεφωνικά από το γραφείο της στην Κοπεγχάγη.
«Είναι μάλλον αναπόφευκτο… ότι τέτοια περιστατικά θα συμβούν στο μέλλον λόγω των μαζικών ταξιδιών που γίνονται τόσο από την Ευρώπη προς τις πληγείσες χώρες και αντιστρόφως» υποστήριξε η ίδια.
Η Γιάκαμπ επισήμανε ότι στην Ευρώπη οι εργαζόμενοι στις υγειονομικές υπηρεσίες που φροντίζουν τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό οι οποίοι επαναπατρίζονται, όπως επίσης τις οικογένειές τους και τους ανθρώπους του στενού τους περιβάλλοντος, κινδυνεύουν περισσότερο από το να μολυνθούν.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το