Ελλάδα

Πυρετός για να κλείσουν ανοιχτά μέτωπα με την τρόικα

samaras-venizelos

Τα επόμενα βήματα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και η προετοιμασία της ελληνικής πλευράς, ενόψει των συζητήσεων για την έξοδο από το μνημόνιο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της νέας συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν διεξοδικώς τα θέματα που άπτονται των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αλλά και το επικείμενο ταξίδι των κ.κ. Χαρδούβελη και Στουρνάρα στην Ουάσινγκτον και οι εκεί συναντήσεις τους στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΔΝΤ.
Σε δηλώσεις του ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως ήταν μια συνάντηση προετοιμασίας, ενώ από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε πως έγινε συζήτηση για το ταξίδι στις ΗΠΑ. Στην Ουάσινγκτον ο κ.Χαρδούβελης αναμένεται να έχει συνάντηση με την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Ψήφος εμπιστοσύνης
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησαν και για τη συζήτηση που ξεκινά αύριο Τετάρτη στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Ηδη όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, θα κάνει την πρώτη τοποθέτηση από την πλευρά της πλειοψηφίας, κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή, το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Μιλάνο, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκή διάσκεψη για την απασχόληση και την ανεργία.
Επίσης, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα στη Βουλή, η ΝΔ επιστρατεύει τον Τάσο Νεράντζη, ως κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο, κατά τη συζήτηση, αντί του Αδωνι Γεωργιάδη.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το