Τοπικά

Πολύωρη επιχείρηση για τη διάσωση Γαλλίδας στην Κυρά Παναγιά

Από το μεσημέρι χθες ξεκίνησε και η περιπέτεια μίας παρέας στην Αλόννησο, όταν χρειάστηκαν τη συνδρομή της Πυροσβεστικής για να εντοπιστούν. Ειδικότερα, πρόκειται για μία παρέα Γάλλων που μετέβησαν με σκάφος στο ερημονήσι Κυρά Παναγιά στη θαλάσσια περιοχή της Αλοννήσου. Έδεσαν το σκάφος τους και ξεκίνησαν για περίπατο στο νησί. Ωστόσο, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας έχασαν τον προσανατολισμό τους, πιθανότατα το μεσημέρι. Προσπάθησαν να επιστρέψουν πίσω από το σημείο που ξεκίνησαν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Οι ώρες περνούσαν και μία γυναίκα από την παρέα, ηλικίας 61 ετών, αισθάνθηκε αδιαθεσία, πιθανότητα από τη ζέστη, αλλά και από το στρες, καθώς είχαν χαθεί. Έτσι η παρέα αποφάσισε να καλέσει τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης «112». Είναι ένας τηλεφωνικός αριθμός που χρησιμοποιείται 24 ώρες την ημέρα για άμεση επικοινωνία επί 24ώρου βάσεως με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (αστυνομία, ΕΚΑΒ, πυροσβεστική). Μετά την κλήση τους στο «112» ειδοποιήθηκε άμεσα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλοννήσου που μετέβη στην Κυρά Παναγιά με σκάφος του Φορέα Διαχείρισης Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό τους.
Σημειώνεται ότι από το «112» δόθηκαν στο περίπου οι συντεταγμένες που βρίσκονταν οι Γάλλοι. Όπως έγινε γνωστό η παρέα των Γάλλων εντοπίστηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ σε βουνό του νησιού, ωστόσο η 61χρονη ήταν υπέρβαρη και δεν μπορούσαν να τη μεταφέρουν στην ακτή. Έτσι ειδοποιήθηκαν πάλι πυροσβέστες από το νησί που μετέβησαν στην Κυρά Παναγιά με σκάφος ιδιώτη για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους.
Aργά τη νύχτα αναμενόταν να ολοκληρωθεί η επιχείρηση μεταφοράς της από το νησάκι της Κυρά Παναγιάς στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το