Τοπικά

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών για τροχαίο δυστύχημα στον δρόμο Καναλίων – Βελεστίνου με θύμα 76χρονο

Το τροχαίο δυστύχημα που είχε συμβεί στις 17 Αυγούστου του 2020 στην επαρχιακή οδό Καναλίων-Βελεστίνου και στο οποίο είχε χάσει τη ζωή του 76χρονος αγρότης, αναβίωσε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου από διακοπή, με την καταδίκη του οδηγού του βυτιοφόρου γάλακτος, που είχε συγκρουστεί με το αγροτικό όχημα του νεκρού.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 35χρονο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ωστόσο αναγνώρισε συνυπαιτιότητα του θύματος και επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με τριετή αναστολή και έφεση. Η εισαγγελέας επισήμανε πως φταίνε και οι δύο και ο θανών οδηγός του αγροτικού, που παραβίασε τον ΚΟΚ, γιατί βγήκε στο αντίθετο ρεύμα της επαρχιακής οδού Καναλίων-Βελεστίνου, για να στρίψει αριστερά και δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας και ο κατηγορούμενος οδηγός του βυτιοφόρου γάλακτος, που όφειλε να προβλέψει την κίνηση του θανόντα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 35χρονος Γεωργιανός, που είχε κατεύθυνση από Βελεστίνο προς Κανάλια, «δεν οδηγούσε με σύνεση, δεν είχε διαρκώς τεταμένη την προσοχή του κατά την οδήγηση, δεν είχε τον πλήρη έλεγχο και εποπτεία του οχήματός του», ενώ «και οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες ήταν καλές». Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, «εκ της σφοδρότητας της σύγκρουσης προκλήθηκε ολική καταστροφή του εμπρόσθιου τμήματος του αγροτικού οχήματος και ο θανάσιμος τραυματισμός του». Ο 76χρονος υπέστη «κρανιοεγεκεφαλική κάκωση, κατάγματα αυχενικής και θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης και ρήξη καρδιάς και είχε καταλήξει…» Το δυστύχημα είχε σημειωθεί στις 7.15 το πρωί κι ενώ ο 76χρονος επιχειρούσε να στρίψει με το αγροτικό του αυτοκίνητο, για να μεταβεί στο κτήμα του. Απολογούμενος ο κατηγορούμενος φέρεται να δήλωσε μεταξύ άλλων, ό,τι ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να αντιδράσει, όταν είδε το αγροτικό αυτοκίνητο να στρίβει στο δικό του ρεύμα κυκλοφορίας. Στη δίκη κατέθεσαν μεταξύ άλλων και η κόρη του νεκρού.

Καταδίκη για απόπειρα θανάτωσης ζώων

Συνολική ποινή φυλάκισης 20 μηνών, με τριετή αναστολή και έφεση επέβαλε εξάλλου προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 74χρονο συνταξιούχο, τον οποίο έκρινε ένοχο για απόπειρα θανάτωσης ζώων συντροφιάς κατά συρροή. Ο 74χρονος κατηγορούνταν ότι στις 15 Μαρτίου του 2018 είχε σταθμεύσει το όχημά του μπροστά από το σπίτι του μάρτυρα κατηγορίας, όπου εκείνη την ώρα είχαν συγκεντρωθεί τρία αδέσποτα σκυλιά και αφού τα κάλεσε, πέταξε προς αυτά ένα κομμάτι κρέας που φέρεται να είχε εμποτίσει με φυτοφάρμακο-εντομοκτόνο, προκειμένου να το φάνε και να πεθάνουν. Μάλιστα ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε ότι το ένα σκυλί πέθανε, ενώ τα άλλα δύο δεν γνωρίζει τι απέγιναν. Ο κατηγορούμενος απολογούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι αγαπάει τα ζώα και αρνήθηκε πως ήταν αυτός που τα δηλητηρίασε. Παραδέχθηκε ότι πέταξε κομμάτι κρέας, αλλά χωρίς φυτοφάρμακο – εντομοκτόνο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το