Τοπικά

Πλούσιος απολογισμός για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας – Σε εξέλιξη και τον τρέχοντα μήνα οι εγγραφές

Μία ακόμη χρονιά γεμάτη δράσεις, πρότζεκτς και εκδηλώσεις ολοκληρώθηκε για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την επόμενη σχολική χρονιά 2018-2019.
Όπως αναφέρεται από τη διεύθυνση του ΣΔΕ «όσοι είχαν την τύχη να παραβρεθούν στην τελική εκδήλωση του ΣΔΕ Βόλου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιουνίου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση των δραστηριοτήτων και των σχεδίων δράσης του σχολείου κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018, ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο – διασκευή αποσπάσματος από το έργο «Με δύναμη από την Κηφισιά» του Δημήτρη Κεχαΐδη από τη θεατρική ομάδα του σχολείου, την προβολή ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Vivere Pericolosamente» που γύρισε η κινηματογραφική ομάδα του ΣΔΕ Βόλου και την απονομή επαίνων σε εκπαιδευόμενους για τη συμμετοχή τους σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα και διαγωνισμούς.

Ήταν ακόμα μια χρονιά πλούσια σε δράσεις και προγράμματα για το ΣΔΕ Βόλου που συνεχίζει για 14η χρονιά να προσφέρει τη δεύτερη ευκαιρία σε ενήλικους συμπολίτες μας που επιθυμούν να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση και να αποκτήσουν απολυτήριο γυμνασίου. Οι εγγραφές γίνονται για το μήνα Αύγουστο, κάθε Πέμπτη 5 μ.μ. – 8 μ.μ. και από 1η Σεπτεμβρίου, καθημερινά, 4.30-8.30 μμ. στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου που στεγάζεται στο Συγκρότημα Μουρτζούκου, είσοδος από την οδό Επτά Πλατανίων 16. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2421048762.
Κατά τη σχολική χρονιά που πέρασε υλοποιήθηκαν επίσης πολύ ενδιαφέροντα σχέδια δράσης, όπως Ελληνικά εκθέματα στα μουσεία του κόσμου, Κύβοι και Εικόνες, Εφευρέτες και εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο, Ευεργέτες του Βόλου, Λόγια διάσημων ανθρώπων, Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO στην Ελλάδα, Θέατρο και Κινηματογράφος, Αρχαίοι πολιτισμοί, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Greenspaces. Όλη η δουλειά των εκπαιδευομένων εκτίθεται στους χώρους του σχολείου και είναι επισκέψιμη για το κοινό.

Και φυσικά, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει σε μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, όπως το 1ο Ethnic Food Festival με συμμετέχοντες από 17 κράτη, η εκδήλωση με θέμα «Ίσες Ευκαιρίες για Όλους – Δομές και Δράσεις της Τοπικής Κοινωνίας», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων, η εκδήλωση με θέμα «Εκπαίδευση για όλους: Ένα αίτημα διαχρονικά σταθερό» σε συνεργασία με τον 1ο Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου, εκδηλώσεις με θέμα την ιλαρά και τον εμβολιασμό σε ενήλικες και παιδιά, το εφηβικό άγχος και ψυχοσωματικά προβλήματα, την ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λπ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το