Αθλητισμός

“Αθλητικό καλοκαίρι” και φέτος με ποικίλες δραστηριότητες για τα παιδιά που συμμετείχαν

Για 13η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και φέτος, από την Διεύθυνση Αθλητισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου, το πρόγραμμα «Αθλητικό Καλοκαίρι».
Το « Αθλητικό Καλοκαίρι» είναι ένα πρόγραμμα που προσφέρει στα παιδιά την δυνατότητα να συνδυάσουν αθλητισμό, παιχνίδι, ψυχαγωγία και δημιουργικότητα. Για ένα μήνα, από το πρωί έως το μεσημέρι οι μικροί πρωταγωνιστές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε αθλήματα και δράσεις που τυχόν δεν γνώριζαν ότι καλλιεργούνταν στο Βόλο από τοπικούς συλλόγους και φορείς.

Τα αθλήματα και οι δράσεις που παρουσιάστηκαν στα παιδιά με την συμμετοχή των συλλογών, των φορέων και των καθηγητών Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ήταν τένις, τζούντο, στίβος, παραδοσιακοί χοροί, πάλη, ιστιοπλοΐα, σκάκι, τάε κβοντό, κολύμβηση, ρυθμός & μουσική, καράτε, ποδηλασία, water polo, κυκλική προπόνηση, σκοποβολή, τοξοβολία, χειροσφαίριση, κανόε, καγιάκ, κωπηλασία, ιππασία. Στο φετινό αθλητικό καλοκαίρι συμμετείχε και η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων – Μαγνησίας, γεγονός που έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν τον προσκοπισμό.

Επίσης το «Αθλητικό Καλοκαίρι» φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας απέναντι από την Παναγία Γορίτσα Βόλου, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσου, το Flying Fox (εναέρια κεκλιμένη κατάβαση).
Όπως κάθε χρόνο οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα επισκέφθηκαν τις βιβλιοθήκες του Βόλου, όπου παρακολούθησαν ένα σύνολο εκπαιδευτικών δράσεων σχετικά με το βιβλίο από το προσωπικό της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.

Αναλυτικά, τα σωματεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν: Όμιλος Φίλων Τζούντο, Γ.Σ. Νίκη Βόλου (στίβος), Ν.Ο.Β.Α. (ιστιοπλοΐα, κολύμβηση ,κανόε, καγιάκ, κωπηλασία) , Ολυμπιακός Βόλου (κολύμβηση & πάλη), Νικόμαχος Βόλου (Taekwondo), Α.Σ.Πήγασος Βόλου (Karate), Γυμναστική Ένωση Βόλου (ρυθμός & μουσική), Ο.Υ.Κ. Βόλου( water polo), Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου(σκοποβολή & τοξοβολία), Κένταυρος Αγριάς (χειροσφαίριση), Α.Σ.Β. Υδάτινος Κόσμος(κολύμβηση), Αθλητική Ακαδημία Άτλας Βόλου (στίβος) , Αθλητικός Όμιλος Μαγνησίας (στίβος) Παλαιστικός Αθλητικός Όμιλος Βόλου, Α.Σ. Αιχμή Μαγνησίας (ξιφασκία & taekwondo), Ιππικός Όμιλος ΙπΟΤΗΣ, ΟΕΑ.ΝΑΒ(κολύμβηση), Ο.Φ.Α.Μαγνησίας(κολύμβηση), Κ.Δ.Α.Π. Αριστοτέλειο (σκάκι), Αθλητικός Όμιλος Τάε κβο ντο Νέας Ιωνίας Βόλου, Bowling (Village Center), Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων – Μαγνησίας

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το