Αθλητισμός

Πλούσια η δράση του ΣΔΥ Βόλου

Μεγάλη στιγμή για την ιστορία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου αποτέλεσε η αδελφοποίηση και το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράφτηκε με το Σωματείο Δρομέων και άλλων Αθλημάτων «Ευ Ζην» Λεμεσού.

Τη Κυριακή 30 Απριλίου, μία ημέρα μετά τη διεξαγωγή του 3ου Ημιμαραθωνίου Βόλου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην αίθουσα στο Μεταξουργείο. Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος του «Ευ Ζην» κ. Ανδρέας Ευθυμίου, ο πρόεδρος του ΣΔΥ Βόλου κ. Κώστας Κυριαζής, ο υπεύθυνος της αποστολής του Ευ Ζην για τον 3ο Ημιμαραθώνιο Βόλου κ. Γιαννάκης Ιωάννου, το Δ.Σ. και πολλά μέλη του ΣΔΥ Βόλου, η αποστολή του «Ευ Ζην» που βρέθηκε στη πόλη μας για τον αγώνα, αρκετοί πολίτες και ο κ. Μιχάλης Καπουρνιώτης, αντιπρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ και υπεύθυνος αθλητισμού.

Οι σύλλογοι υπέγραψαν το πρωτόκολλο συνεργασίας, αντάλλαξαν πολλά αναμνηστικά όπως και τις σημαίες τους, καθώς και προϊόντα της περιοχής τους. Για τη σημασία της αδελφοποίησης μίλησαν οι πρόεδροι και οι υπεύθυνοι του «Ευ Ζην» και του ΣΔΥ Βόλου, καθώς και ο Μιχάλης Καπουρνιώτης. Αναλύθηκαν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας και οι κινήσεις που πρόκειται να ακολουθήσουν στο μέλλον, ενώ υπήρξαν εκατέρωθεν ευχαριστίες για τη σημαντική πρωτοβουλία της αδελφοποίησης.

Επίσης βραβεύτηκε η αθλήτρια και πολύτεκνη μητέρα με αθέατη αναπηρία Άννα Τσιηφτέ Καζακαίου, που έδωσε με τη σειρά της αναμνηστικά στους δύο συλλόγους. Την αναμνηστική πλακέτα στον ΣΔΥ Βόλου εκ μέρους του «Ευ Ζην» έδωσε ο 81χρονος Ανδρέας Παμπακάς, που τη προηγούμενη ημέρα έτρεξε στον Ημιμαραθώνιο (21,1 χιλιόμετρα). Στο τέλος της εκδήλωσης ο «Ευ Ζην» παρέθεσε δεξίωση με παραδοσιακά κυπριακά εδέσματα.

Στο βάθρο ανέβηκαν Χρ. Χατζηγιαννίδου και Ζ. Τσουρέλης στο Σέιχ Σου

Συμμετοχή του ΣΔΥΒ σε ακόμη 9 αγώνες

Εκτός από τον 3ο Ημιμαραθώνιο Βόλου, πολλοί ακόμη αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, και αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου έδωσαν το «παρών» σε τέσσερις από αυτούς. Ο Στράτος Συμεωνίδης έτρεξε στον 7ο Πράσινο Ημιμαραθώνιο Λευκάδας και διακρίθηκε στον παράλληλο αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

82 χιλιόμετρα (50 μίλια), τον αγώνα-δοκιμασία στα βουνά της Ροδόπης «Rodopi Challenge» έτρεξαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία ο Κώστας Ραμματάς και ο Γιάννης Μπατζάκας.

Τη 12η θέση κατέλαβε ο Κώστας Λαζαρίδης στον 4ο αγώνα ανωμάλου δρόμου 10 χιλιομέτρων Ποντινής Γρεβενών («Pontini Race 2017»).

Ένας συγκινητικός αγώνας διαφορετικός από τους άλλους, ο 2ος Δρόμος 21 Μαθητών έγινε στο Μακρυχώρι Ημαθίας στη μνήμη των μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο στα Τέμπτη το 2003. Αγωνίστηκε ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου Αμβρόσιος Δημητριάδης που τερμάτισε 5ος στη γενική κατάταξη και 2ος στη κατηγορία του (6.200 μέτρα).

Την περασμένη Κυριακή ο ΣΔΥΒ συμμετείχε σε άλλους πέντε αγώνες. Έτσι με 29 συμμετοχές και με πολλές διακρίσεις ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου πραγματοποίησε ακόμη μία μαζική αποστολή τρέχοντας στον 8ο Ιπποκράτειο Αγώνα Δρόμου στη Λάρισα. Για ισάριθμη φορά έτσι μετείχε με πληθώρα μελών του στον αγώνα που διοργανώνει το αδελφό σωματείο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας.

Δεύτερος στη γενική κατάταξη τερμάτισε ο Αλέξης Παπαλεξίου και 4ος ο Δημήτρης Φράγκος. Εκτός από αυτούς, πρώτοι στη κατηγορία τους ήταν οι Γιώργος Καλαντζής, Αργύρης Βουρλογιάννης, δεύτεροι οι Κώστας Μαγαλιός, Σταύρος Βασιλειάδης, Ευαγγελία Παπαχρήστου και τρίτος ο Θανάσης Παπαδόπουλος.

Στα 10 χιλιόμετρα έτρεξαν οι Παπαλεξίου Αλέξης, Φράγκος Δημήτρης, Μαγαλιός Κώστας, Καλαμάκης Αχιλλέας, Καλαντζής Γιώργος, Βουρλογιάννης Αργύρης, Παλάντζας Κώστας, Γάκης Δημήτρης, Τζώρτζης Μάνος, Μακρής Δήμος, Πατσαρούχας Ηλίας, Κυριαζής Κώστας, Μιχαλόπουλος Μάριος, Παπαδόπουλος Θανάσης, Κουσκουρίδας Στέργιος, Κουσκουρίδας Σωτήρης, Κράβαρης Σάκης-Νέος Απόστολος, Ρούστα Ρίτσα, Τσιώλης Φώτης, Παπαχρήστου Ευαγγελία, Βασιλειάδης Σταύρος, Κοσμά Άλκηστις, Ζαφειρίου Ανάργυρος, Κοτσίλιος Δημήτρης, Τσοκάνης Γιώργος, Λεμονάς Κώστας. Στα 3 χιλιόμετρα συμμετείχε η Άννη Κλειδωνάρη.

Διακρίσεις για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου είχαμε και στον 6ο Δρόμο Σέιχ Σου 2017 που έγινε στο όμορφο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης. Ο Ζήσης Τσουρέλης τερμάτισε 9ος στη γενική κατάταξη και τρίτος στη κατηγορία του, ενώ η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου κατέλαβε τη 1η θέση στη κατηγορία της.

Ο 8ος Ορεινός Αγώνας Τρεξίματος Ανόπαια Ατραπός, το «Μονοπάτι του Εφιάλτη» απόστασης 16 χιλιομέτρων, έγινε στο όρος Καλίδρομο στις Θερμοπύλες, και συμμετείχαν 3 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου. Ο Θανάσης Οικονόμου, ο Μπάμπης Μπάρδας και ο Κώστας Βέργας.

Στον Ζήσειο Ανώμαλο Δρόμο 10 χιλιομέτρων στη Κοζάνη έτρεξε ο Αμβρόσιος Δημητριάδης και κατέλαβε τη 5η θέση, ενώ αναδείχτηκε 2ος στην κατηγορία του.

Οι 8οι Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος στον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών έγιναν τη Κυριακή. Στο Αηγιωργίτικο Μονοπάτι απόστασης 24 χιλιομέτρων έτρεξε και διακρίθηκε στη κατηγορία της η Βάσω Τασιώνη.

Σημαντικές οι βολιώτικες διακρίσεις στα Γρεβενά

Αγώνας δρόμου σήμερα στο Κουρί

Ο Σύλλογος Φίλων Δάσους Κουρί, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου και ο ΕΟΣ Αλμυρού υπό την αιγίδα του Δήμου Αλμυρού και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ διοργάνωσαν τον 3ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού.

Οι αγώνες έγιναν στο Δάσος Κουρί Αλμυρού σήμερα Κυριακή 14 Μαΐου. Πρωταρχικός σκοπός του αγώνα είναι όλοι οι συμμετέχοντες να απολαύσουν τη φύση και το τρέξιμο στο πανέμορφο δάσος, αφήνοντας εκτός προτεραιότητας τους αγωνιστικούς στόχους.

Με τον τον «Ευ Ζην» Λεμεσού αδελφοποιήθηκε ο ΣΔΥΒ

Εγγραφές για τους προσεχείς αγώνες

Ο 2ος Πλαστήριος Δρόμος θα γίνει στην Καρδίτσα στις 21 Μαΐου με αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων, καθώς και 1000μ για παιδιά. Η συμμετοχή σε όλους τους αγώνες είναι δωρεάν και οι εγγραφές λήγουν αύριο Δευτέρα (15 Μαΐου).

Μετά τον αγώνα ο ΣΔΥ Βόλου θα μεταβεί με λεωφορείο στη Λίμνη Πλαστήρα, που είναι πολύ κοντά, ώστε τα μέλη -αν θέλουν- και με τις οικογένειές τους να συνδυάσουν τον αγώνα με εκδρομή. Ποσό για το λεωφορείο 6 ευρώ, και οι 50 πρώτοι που θα κάνουν κράτηση και θα πληρώσουν το ποσό θα μετέχουν στην εκδρομή. Οι εγγραφές και οι κρατήσεις γίνονται αποκλειστικά στον κ. Σπύρο Τρύφωνος (κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160).

Εκδρομή στη Σκιάθο «Στα Μονοπάτια του Παπαδιαμάντη» θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου και οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Τέλος, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Αλέκου Σάμιου, αδελφού του αντιπροέδρου του συλλόγου, Παντελή Σάμιου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το