Τοπικά

Πληρότητες 85% στα καταλύματα της Μαγνησίας τον Αύγουστο 

Με υψηλές πληρότητες που αγγίζουν ακόμη και το 85% για την ηπειρωτική Μαγνησία μπήκε ο Αύγουστος που είναι ο κύριος μήνας που θα κρίνει στο στοίχημα της τουριστικής επισκεψιμότητας για τη φετινή χρονιά.
Στην περιοχή του Πηλίου βρίσκονται αυτή την περίοδο αρκετοί τουρίστες από τα Βαλκάνια, την Γαλλία, την Αυστρία και τη Γερμανία, αλλά φαίνεται πως και φέτος την μεγάλη ενίσχυση θα τη δώσουν οι Έλληνες τουρίστες. Εξάλλου το Πήλιο είναι αγαπημένος προορισμός για τους Έλληνες από όλα τα μέρη της χώρας.

Στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν τα μηνύματα είναι θετικά, καθώς αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης ξενοδόχων Μαγνησίας εκτιμάται ότι οι πληρότητες αγγίζουν το 85%, ενώ καθώς θα προχωρούμε προς το Δεκαπενταύγουστο, δεν αποκλείεται να φτάσουν και το 100%. Βέβαια αυτά τα ποσοστά για τους ξενοδόχους στην χρονική περίοδο που διανύουμε, δεν αποτελούν έκπληξη, καθώς, όπως αναφέρουν, είναι φυσιολογικό να έχουμε αυξημένες πληρότητες μέχρι και τις 25 Αυγούστου. Μάλιστα προσθέτουν πως για να φτάσουμε στο 50% του 2019, θα πρέπει να πάει καλά και ο Σεπτεμβριος, ίσως και ο Οκτώβριος, καθώς χάθηκε ο Ιούνιος.

Ο Ιούλιος, σύμφωνα με την ένωση ξενοδόχων Μαγνησίας, είχε πληρότητες, κοντά στο 60% κατά μέσο όρο και κυμάνθηκε σε γενικές γραμμές στα ίδια με τα περσινά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.
Ποιοι όμως δίνουν φέτος την τουριστική ώθηση; Όπως αναφέρεται από την ένωση ξενοδόχων Μαγνησίας, το 60-70% των επισκεπτών αυτή τη στιγμή στην ηπειρωτική Μαγνησία, αποτελούν οι Έλληνες που παραδοσιακά στηρίζουν και επιλέγουν την περιοχή μας. Το γεγονός ότι θα έρθουν οδικώς χωρίς να μπουν στη διαδικασία των τεστ, είναι ένα πλεονέκτημα που προστίθεται, πέρα από την ομορφιά του βουνού των Κενταύρων με τις εξαιρετικές παραλίες του.

Μεγάλη τόνωση είχε η περιοχή και από τον κοινωνικό τουρισμό, καθώς, όπως επισημαίνουν οι ξενοδόχοι, τον Ιούλιο, το 50% των Ελλήνων επισκεπτών, προήλθε από τον κοινωνικό τουρισμό. Μάλιστα οι πληρωμές από το κράτος φαίνεται να έγιναν σε ικανοποιητικούς χρόνους, χωρίς δηλαδή σημαντικές καθυστερήσεις.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το