Ελλάδα

Πιο φθηνό το πάρκινγκ στο Μονακό παρά στην Αθήνα

British Parking Awards Car Park Of The Year Announced

Τρίτη ακριβότερη πόλη στην Ευρώπη αναφορικά με το κόστος τουη πάρκινγκ αναδεικνύεται η Αθήνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε μεγάλη εταιρεία mobility services.

Τρίτη ακριβότερη πόλη στην Ευρώπη αναφορικά με το κόστος τουη πάρκινγκ αναδεικνύεται η Αθήνα, σε συγκριτική έρευνα μεγάλης εταιρείας mobility services, Ubeeqo, που αποδεικνύει ότι το παρκάρισμα δεν είναι απλώς θέμα δεξιοτήτων και γερών νεύρων στην πρωτεύουσα, αλλά θέλει και… γεμάτο πορτοφόλι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Deutsche Welle που παρουσιάζει την έρευνα, πιο ακριβή πόλη της Ευρώπης για πάρκινγκ αναδεικνύεται το Λονδίνο, όπου μία ώρα στοιχίζει κατά μέσο όρο 10,40 ευρώ.
Το υψηλό κόστος εδώ… δικαιολογείται, καθώς οι αρχές κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποτρέψουν τους Λονδρέζους να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.
Ακόλουθεί στη δεύτερη θέση η Στοκχόλμη με κόστος 7,80 ευρώ.

 
Στην τρίτη θέση η Αθήνα, όπου μία ώρα πάρκινγκ στοιχίζει 5,70 ευρώ κατά μέσο όρο, ακόμη και στα χρόνια της κρίσης «Μία πόλη, την οποία δεν θα περιμέναμε τόσο ακριβή» σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt στο σχετικό ρεπορτάζ της.
Στο Παρίσι, συγκριτικά, το παρκινγκ στοιχίζει 4,30 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ στο Μονακό… μόλις 2 ευρώ.
Ακόμη και στην «ακριβή» Ελβετία τα πράγματα είναι καλύτερα απο την Ελλάδα, με το πάρκινγκ να στοιχίζει 2,90 ευρώ στη Ζυρίχη και 2,10 ευρώ στη Γενεύη, ανά ώρα.
Φθηνότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης είναι το Βουκουρέστι και η Σόφια με 60 και 80 λεπτά την ώρα.
Πηγή: www.caranddriver.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το