Τοπικά

Ποινή φυλάκισης 28 μηνών σε 67χρονη Βολιώτισσα για επεισόδιο με αφορμή παράνομη στάθμευση ΙΧ

Φέρεται να είχε σταθμεύσει το ΙΧ επιβατικό της αυτοκίνητο σε έναν μικρό δρόμο, σε περιοχή περιφερειακά του Βόλου και προκλήθηκε επεισόδιο με γείτονες, καθώς αυτοί κατάγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία και όταν οι αστυνομικοί πήγαν να διερευνήσουν την καταγγελία, η ιδιοκτήτρια του ΙΧ φέρεται να τους εξύβρισε, να τους απείλησε και να αντιστάθηκε με τη χρήση γεωργικού εργαλείου…
Ο λόγος για μια 67χρονη Βολιώτισσα, που καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε συνολική ποινή φυλάκισης δύο ετών και τεσσάρων μηνών για τα αδικήματα της εξύβρισης και της αντίστασης κατά της Αρχής, καθώς έφερε αντικείμενο, που μπορούσε να επιφέρει επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Η 67χρονη κρίθηκε αθώα για το αδίκημα της απειλής.
Το επεισόδιο είχε λάβει χώρα στις 8 Ιουλίου 2017 σε περιφερειακή περιοχή του Βόλου, όπου η καταδικασθείσα έχει ιδιόκτητη κατοικία.
Η 67χρονη φέρεται να είχε σταθμεύσει κατά τέτοιο τρόπο το όχημά της, που εμπόδιζε τη διέλευση των γειτόνων της, που κατάγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, φέρονται να είχαν δεχθεί απειλή από την 67χρονη, που κρατούσε ένα δίκρανο (γεωργικό εργαλείο). Τα πνεύματα οξύνθηκαν περισσότερο, όταν έφθασε στο σημείο γερανός, για να αποσύρει το όχημα. Τελικά η υπόθεση έφθασε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου κατέθεσαν τέσσερις μάρτυρες κατηγορίας, μεταξύ τους και αστυνομικός, καθώς και ένας μάρτυρας υπεράσπισης, με το δικαστήριο να επιβάλει την ποινή με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Στην απολογία της η κατηγορούμενη δήλωσε πως δεν είχε αντιληφθεί πως οι δύο άνδρες με τα μαύρα ρούχα ήταν αστυνομικοί, ενώ αρνήθηκε πως τους είχε εξυβρίσει και απειλήσει. Επίσης μίλησε για σκοπιμότητα και σκευωρία σε βάρος της. Την ενοχή της ζήτησε και ο εισαγγελέας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το