Τοπικά

Ποινές φυλάκισης σε τέσσερα άτομα για ρευματοκλοπές στο Αλιβέρι 

Ποινές για ρευματοκλοπή «μοίρασε» χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε τέσσερις Ρομά, που είχαν συλληφθεί προχθές σε επιχείρηση του ΔΕΔΔΗΕ και της Αστυνομίας, στον οικισμό Αλιβερίου Ν. Ιωνίας.
Ειδικότερα το δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης 12 μηνών σε έναν 25χρονο, 10 μηνών σε έναν 28χρονο, 10 μηνών σε έναν 63χρονο και 10 μηνών επίσης σε έναν 30χρονο, για ρευματοκλοπή. Σε όλους οι ποινές επιβλήθηκαν με τριετή αναστολή και οι εφέσεις τους να έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Στην πρώτη περίπτωση ο εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ που ήταν παρών στο δικαστήριο, δήλωσε ότι η παροχή είχε διακοπεί το 2010 και υπολόγισε τα διαφυγόντα χρήματα από τη ΔΕΗ από την κατανάλωση ρεύματος σε 5.000 ευρώ. Στην περίπτωση του 28χρονου, ο κατηγορούμενος δήλωσε απολογούμενος, πως η σύζυγός του γέννησε πρόσφατα, ενώ ένας τεχνίτης με 10 ευρώ κάνει τις παράνομες συνδέσεις στον οικισμό. Στην περίπτωση του ο εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ υπολόγισε τη ρευματοκλοπή για πέντε χρόνια και τα διαφυγόντα έσοδα της ΔΕΗ σε 3.000 ευρώ. Ο 63χρονος Ρομά που επίσης καταδικάστηκε, δήλωσε πως έχει καταθέσει αίτηση στη ΔΕΗ για παροχή ηλεκτροδότησης, αλλά αυτή δεν του έχει ικανοποιηθεί και σκοπεύει να μετεγκατασταθεί στα Τρίκαλα, μαζί με τα τέσσερα εγγόνια του. Ο εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ υπολόγισε τη ρευματοκλοπή για πέντε χρόνια και τα διαφυγόντα έσοδα της ΔΕΗ στις 5.000 ευρώ επίσης. Τέλος ο 30χρονος που καταδικάστηκε, δήλωσε ότι η κόρη του αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και πως έκανε τη ρευματοκλοπή από ανέχεια.

Ο εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ από την πλευρά του και στις τέσσερις περιπτώσεις μίλησε στις καταθέσεις του για επικίνδυνες παράνομες συνδέσεις, με αυτοσχέδια καλώδια μέσα από χόρτα, τα οποία σε μια περίπτωση, όταν πλησίασε η Αστυνομία και το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, έκοβαν και μάζευαν οι γυναίκες…

Μάλιστα πρόσθεσε πως προ τριετίας είχε βρει τον θάνατο ένας κάτοικος της περιοχής, από παράνομη σύνδεση, χωρίς τη μεσολάβηση προβλεπόμενου μετρητή, με αποτέλεσμα τη μη καταγραφή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σημειώνεται ότι κατά την προχθεσινή επιχείρηση της Αστυνομίας και του ΔΕΔΔΗΕ στον οικισμό βρέθηκαν 19 περίπου παράνομες συνδέσεις με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Οι παράνομες συνδέσεις διακόπηκαν από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Οι ρευματοκλοπές οργιάζουν στους οικισμούς των Ρομά, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ κάθε δύο ημέρες έχουμε μία ρευματοκλοπή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της επιχείρησης. Υπολογίζεται ότι σε μηνιαία βάση εντοπίζονται 12-13 περιπτώσεις ρευματοκλοπής, που σημαίνει ότι ετησίως οι περιπτώσεις ρευματοκλοπής μπορεί να φθάνουν και τις 140-150 στη Μαγνησία…

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος των ρευματοκλοπών επιβαρύνει αρχικά τη ΔΕΗ, και έπειτα από περίπου μία διετία, αφού μεσολαβήσει ο έλεγχος των στοιχείων και η έγκριση της ΡΑΕ, μεταβιβάζεται στους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το