Τοπικά

Ποινές φυλάκισης για ρευματοκλοπές στο Αλιβέρι

Βαριά «καμπάνα» χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 19χρονο Ρομά, που είχε συλληφθεί προχθές στη διάρκεια αστυνομικής εξόρμησης στον οικισμό του Αλιβερίου Ν. Ιωνίας Βόλου, να κλέβει ηλεκτρικό ρεύμα.
Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με τριετή αναστολή για το αδίκημα της ρευματοκλοπής, ενώ το δικαστήριο διέταξε να ελεγχθεί αν και πριν την ενηλικίωσή του έκανε ρευματοκλοπή.

Μάλιστα το δικαστήριο ζήτησε να ελεγχθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των γονέων του 19χρονου Ρομά για το εν λόγω αδίκημα, καθώς φέρεται να έκλεβε ρεύμα εδώ και οκτώ χρόνια, με το συνολικό ποσό που είχε ιδιοποιηθεί από την κλοπή, να υπολογίζεται στις 16.000 ευρώ… Μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ Βόλου.
Στην ίδια εξόρμηση είχε συλληφθεί και μία 42χρονη Ρομά για ρευματοκλοπή, που επίσης χθες προσήχθη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που της επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή.
Και η 42χρονη φέρεται να έκλεβε ηλεκτρικό ρεύμα για μία οκταετία περίπου και η αξία του ρεύματος που ιδιοποιήθηκε, υπολογίζεται σε 8.000 ευρώ περίπου.
Μάρτυρας κατηγορίας και στη δεύτερη δίκη ήταν υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ Βόλου, που επισήμανε την επικινδυνότητα της παράνομης σύνδεσης, με ακατάλληλα καλώδια και χωρίς ασφάλειες…

Ο εκπρόσωπος της ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε ακόμη πως είχαν συνδεθεί αρχικά με το δίκτυο οι ένοικοι του λυόμενου σπιτιού, μια οικογένεια Ρομά που έχει παιδιά, ωστόσο κάποια στιγμή η σύνδεση διακόπηκε, διότι χρωστούσαν πολλούς λογαριασμούς. Η κατηγορούμενη ομολόγησε την ενοχή της, ενώ η συνήγορος υπεράσπισης επισήμανε τις άσχημες συνθήκες, στις οποίες ζει η οικογένεια και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Στην πρότασή του ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της κατηγορούμενης, τονίζοντας ότι θα πρότεινε την απαλλαγή της, αν τα παιδιά της παίρνουν βαθμό πάνω από 15 στο σχολείο τους. Η πρόεδρος του δικαστηρίου εξάλλου επισήμανε πως δεν είναι μόνον οικονομικό το ζήτημα της ρευματοκλοπής, καθώς μπορούσαν να καούν όλοι στο σπίτι από τις ακατάλληλες συνδέσεις.

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων
Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, ότι το φαινόμενο των ρευματοκλοπών παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και δυστυχώς στον Νομό Μαγνησίας προστίθενται συνεχώς νέες ποινές για ρευματοκλοπές. Η ρευματοκλοπή δεν είναι μόνο παράνομη, αλλά και επικίνδυνη για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών. Όλοι οι μετρητές συνεχίζουν να έχουν τάση ακόμα και αν το ρεύμα είναι κομμένο, με συνέπεια την ηλεκτροπληξία σε περίπτωση παρέμβασης από οποιονδήποτε ερασιτέχνη. Ο κάτοχος του συμβολαίου παροχής ρεύματος είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε παράνομη επέμβαση στον μετρητή του και διώκεται ποινικά. Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας εφιστά την προσοχή των καταναλωτών ώστε να μην υποκύπτουν στο δέλεαρ χαμηλότερης κατανάλωσης και να ζητούν από τους Ηλεκτρολόγους την επαγγελματική τους άδεια. Είναι θέμα χρόνου να πιαστούν όσοι διαπράττουν το αδίκημα της ρευματοκλοπής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το