Τοπικά

Πηγή έμπνευσης για μαθητές στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου ο ανώνυμος δωρητής του Νοσοκομείου

Να δημιουργηθεί μια μεγάλη αλυσίδα ευαισθητοποιημένων ανθρώπων θα επιδιώξουν οι μαθητές του Γ2 τμήματος του 3ου Γυμνάσιου Βόλου οι οποίοι εμπνεύστηκαν από τις δωρεές που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Βόλου ο ανώνυμος δωρητής.

Το ρεπορτάζ της περασμένης Κυριακής στη «Θ» αναφορικά με το ύψος της αξίας των δωρεών που αγγίζει τις 300.000 ευρώ, αποτέλεσε την αφορμή για να συζητήσουν το θέμα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας με τη φιλόλογο κ. Ασημίνα Σαρδέλλη και παράλληλα να σκεφθούν κάποιες δράσεις για την ευαισθητοποίηση του κόσμου.
Επίσης απέστειλαν και μια επιστολή στη «Θ», όπου αναφέρουν πως «στο πλαίσιο του μαθήματος της Ν. Γλώσσας η φιλόλογός μας η κ. Ασημίνα Σαρδέλλη μάς ενημέρωσε για το συγκεκριμένο γεγονός που κυριάρχησε τις προηγούμενες μέρες στην τοπική επικαιρότητα και συζητήσαμε εκτενώς. Αυτό αποτέλεσε για όλους εμάς τους μαθητές του Γ2 του 3ου Γυμνασίου Βόλου ένα σπουδαίο «μάθημα ζωής».
Ζώντας σε καιρούς εσωστρέφειας κάποιοι άνθρωποι, όπως ο ανώνυμος δωρητής, αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα. Αυτό μας προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη και μας έδωσε ελπίδα και αισιοδοξία!

Στο άκουσμα αυτού του αξιοσέβαστου ποσού που προσφέρθηκε κατακλυστήκαμε από ποικίλα συναισθήματα, με κυρίαρχο την υπερηφάνεια για την πράξη αυτή που αποτελεί παράδειγμα για όλους εμάς. Παράδειγμα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας κι έμπρακτης καλοσύνης! Ένα ευχαριστώ είναι λίγο και το λεξιλόγιο φτωχό για να περιγράψει σκέψεις που κάναμε, συναισθήματα που νιώσαμε, αποφάσεις που πήραμε… Μία μόνο φράση, του Μενάνδρου, τα περιγράφει όλα αυτά: «Ως χαρίεν άνθρωπος, ότ’ άνθρωπος η».
Για όλους τους παραπάνω λόγους αισθανόμαστε την ανάγκη να δώσουμε μια υπόσχεση: Ότι εμείς οι μαθητές του Γ2 του 3ου Γυμνασίου Βόλου θα μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα της ανθρωπιάς σε όλους τους συμμαθητές μας κι εκείνοι με τη σειρά τους στις οικογένειές τους, ώστε να δημιουργηθεί μια μεγάλη «αλυσίδα» ευαισθητοποιημένων ανθρώπων».
Η «Θ» βρέθηκε στο 3ο Γυμνάσιο και συνομίλησε με τους μαθητές του Γ2 Τμήματος.
Ο Δημοσθένης Μαλαμούλης επισήμανε πως «νιώθω υπερηφάνεια που υπάρχουν στην κοινωνία άνθρωποι σαν τον ανώνυμο δωρητή που, παρότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη εποχή προσφέρουν στο Νοσοκομείο και στην κοινωνία».
Παίρνοντας τον λόγο ο Κωνσταντίνος Κολοβός ανέφερε πως «σε μια εποχή εσωστρέφειας είναι εξαίρεση στον κανόνα να υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν, χωρίς μάλιστα να θέλουν τη δημοσιότητα».

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σταθάκη επισήμανε πως «αυτός ο συμπολίτης έκανε ένα τεράστιο δώρο στο Νοσοκομείο και στην κοινωνία. Μάλιστα, αν τον έβλεπα θα τον ευχαριστούσα πάρα πολύ για όσα έχει κάνει».
Από την πλευρά της η Ελένη Καραδήμου επισήμανε πως «πρέπει να διαδώσουμε στους συνομηλίκους μας και στους μεγαλύτερους αυτό το γεγονός, ώστε να φανεί ότι σε μια εποχή εγωκεντρισμού, υπάρχουν άτομα που αγωνιούν για το γενικό καλό».

Ο Γιώργος Μαρκογιαννόπουλος τόνισε πως «ο ανώνυμος δωρητής αποτελεί ένα πρότυπο που εξυψώνει το ηθικό της κοινωνίας δημιουργώντας ελπίδες».
Η φιλόλογος κ. Ασημίνα Σαρδέλλη επισήμανε πως «με αφορμή διδακτική ενότητα με αναφορά στον εθελοντισμό συζητήσαμε εκτενώς με τους μαθητές για την πράξη του ανώνυμου δωρητή καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως τελικά «υπάρχει ελπίς» που βλέπετε στα μάτια όλων των αυτών παιδιών, τα οποία με μεγάλο σεβασμό μίλησαν για αξιοπρέπεια, ανιδιοτέλεια και ανθρωπιά που διακρίνει αυτό τον άνθρωπο».
Οι μαθητές του τμήματος είναι οι εξής: Ζντράβα Χαβά, Καλάρι Μαρία, Καλάρι Μελίνα, Καραδήμου Ελένη, Καρατοσίδης Αναστάσιος, Κολοβός Κωνσταντίνος-Ραφαήλ, Κοσκινιώτης Ραφαήλ-Ιωάννης, Κούτρας Γεώργιος, Κουτσιούμπα Γρηγορία, Κουτσός Κωνσταντίνος-Άγγελος, Κωτούλας Θεόδωρος, Λιάσκος Ιωάννης-Εφραίμ, Λόλας Μιλτιάδης, Μαλαμούλης Δημοσθένης, Μαργωμένου Μαρία, Μαρκογιαννόπουλος Γεώργιος, Ματσάγγου Στυλιανή, Μελαχροινός Γεώργιος, Μουρτζινός Ιωάννης, Μουρτζινού Χρυσάνθη, Σταθάκη Αικατερίνη-Ανδριανή, Τυλιγάδα Ηλέκτρα-Ιωάννα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το