Τοπικά

Πιάνουν δουλειά στον Δήμο Σκιάθου 15 συμβασιούχοι για αντιμετώπιση των ζημιών από τις πλημμύρες

Δουλειά πιάνουν από σήμερα 15 συμβασιούχοι στον Δήμο Σκιάθου διαφόρων ειδικοτήτων, προκειμένου η Τεχνική Υπηρεσία να ενισχυθεί με προσωπικό. Σκοπός είναι να συνταχθούν μελέτες για την αποκατάσταση των έργων υποδομής, την καταγραφή και εκτίμηση ζημιών, να ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού όλων των κοινόχρηστων χώρων της πόλης και να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από τη θεομηνία. Τέτοιες ανάγκες είναι ο καθαρισμός στα φρεάτια, στις κοίτες των ρεμάτων από τον μεγάλο όγκο των φερτών υλών, καθώς και ο καθαρισμός των ερεισμάτων και των ρείθρων. Οι 15 συμβασιούχοι θα ενισχύσουν σημαντικά την Τεχνική Υπηρεσία που ουσιαστικά αποτελείται από μία ΠΕ αρχιτέκτονα, έναν ΠΕ αγρονόμο τοπογράφο μηχανικό, τρεις ΔΕ οικοδόμους και έναν ΔΕ τεχνίτη ξυλουργό. Αν εκτιμηθεί ότι οι ανάγκες που προέκυψαν συνεχίζονται και πέραν της προβλεπόμενης διάρκειας από τη λήξη της σύμβασης, η αρμόδια αρχή θα κινήσει εγκαίρως, τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από τη λήξη του οκταμήνου, τη διαδικασία νέων προσλήψεων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
Με απόφαση του δημάρχου Σκιάθου Θ. Τζούμα, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, εγκρίθηκε η πρόσληψη έξι εργατών ΥΕ για την αντιμετώπιση ζημιών από την πλημμύρα της 4ης Απριλίου, ενός τεχνολόγου τοπογράφου μηχανικού ΤΕ, ενός πολιτικού μηχανικού ΤΕ, ενός αγρονόμου τοπογράφου μηχανικού ΠΕ και ενός μηχανολόγου μηχανικού ΠΕ. Επίσης προσλαμβάνονται ένας πολιτικός μηχανικός ΠΕ, ένας χειριστής μηχανημάτων έργου ΔΕ και τρεις υπάλληλοι διοικητικού ΔΕ. Η σύμβαση των 15 υπαλλήλων αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται στις 5 Δεκεμβρίου 2020.

Επιτροπή για τις αιτήσεις στον παιδικό σταθμό
Τριμελή επιτροπή συγκρότησε ο Δήμος Σκιάθου για την εξέταση δικαιολογητικών των νηπίων αναφορικά με την εγγραφή τους στον παιδικό σταθμό του Δήμου. Την επιτροπή απαρτίζουν η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας ως πρόεδρος Σταματίνα Χονδρονικολή, η παιδαγωγός του παιδικού σταθμού Γιαννούλα Κοκολιού με αναπληρωματικό μέλος τη Μαρία Σταυροπούλου και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονεών και Κηδεμόνων των νηπίων Ευαγγελία Ντίνα με αναπληρωματικό μέλος τη Μαρία Καψάλα.
Η επιτροπή θα επιμεληθεί την αξιολόγηση και μοριοδότηση των αιτήσεων εγγραφής των νηπίων και στη συνέχεια θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα τους.
Στο μεταξύ, σε απευθείας ανάθεση προχώρησε ο Δήμος Σκιάθου για την παροχή υπηρεσιών διανομής του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που θα υπηρετήσει στο Κέντρο Υγείας του νησιού κατά τη θερινή περίοδο. Ειδικότερα ανατέθηκε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια η διαμονή του χειριστού ακτινολογικού εργαστηρίου για τη χρονική περίοδο από 16 Ιουνίου έως 19 Ιουνίου έναντι του ποσού των 160 ευρώ (4 διανυκτερεύσεις Χ 40 ευρώ).
Αντίστοιχα ανατέθηκε σε ξενοδοχείο η διαμονή της διευθύντριας Γενικής Ιατρικής για το χρονικό διάστημα από 15 έως 26 Ιουνίου ( 10 διανυκτερεύσεις) έναντι του ποσού των 400 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το