Κόσμος

ΠΓΔΜ: Το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα δεν αποτελεί «μονομερή απόφαση»

PGDM

To κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα, που παγιδεύει ντε φάκτο στον διάδρομο των Βαλκανίων χιλιάδες πρόσφυγες, δεν αποτελεί «μονομερή απόφαση» των Σκοπίων, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.

«Δεν πήραμε μία μονομερή απόφαση», λέει ο Νίκολα Πόποσκι, η χώρα του οποίου δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε είναι μέλος της ζώνης Σένγκεν.

«Αντιδράσαμε στις εξελίξεις σε άλλες χώρες», που βρίσκονται επί αυτής της επικίνδυνης διαδρομής που ακολουθούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι , εκκινώντας από τα ελληνικά νησιά, θέλουν να φθάσουν στη βόρεια Ευρώπη, και κυρίως στην Γερμανία.

Ο Νίκολα Πόποσκι επισημαίνει επίσης τον «ηγετικό ρόλο» της Γερμανίας στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης τονίζοντας ότι η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ «δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της».

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προσθέτει ότι αυτή τη στιγμή είναι επιθυμητό «να ειπωθεί ξεκάθαρα τι περιμένει κανείς από τις χώρες διέλευσης» που βρίσκονται στον διάδρομο των Βαλκανίων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το