Τοπικά

ΚΚΕ Βόλου: «Όχι» στα hot spots – “Ναι μεν αλλά” για στους πρόσφυγες

kke

Τις θέσεις του ΚΚΕ για τη δημιουργία hot spot στην περιοχή, καθώς και για τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο ΣΕΑ Αλμυρού, παρουσίασαν στελέχη του κόμματος κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου στο Βόλο.

Όπως μεταξύ άλλων τόνισαν, η περιοχή της Μαγνησίας γνωρίζει από προσφυγιά και ο λαός δεν θα πρέπει να επιτρέψει η αγανάκτηση ενάντια στην κυβέρνηση να μετατραπεί σε αρνητική διάθεση απέναντι στο κύμα προσφύγων. Να μην υπάρξουν ξενοφοβικές επιθέσεις, αλλά το λαϊκό κίνημα να μπει μπροστά για να διασφαλίσει τα δικαιώματα των προσφύγων.
Τάχθηκαν, ωστόσο, κατά των got spots γιατί αποτελούν, όπως είπαν, κέντρα διαλογής για μετεγκατάσταση ενός μηδαμινού αριθμού προσφύγων. Ζητούν να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινού χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων που θα λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σε αυτά θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή.

Τα στελέχη του ΚΚΕ ζητούν:

  • Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.
  • Καμία συμμετοχή ΜΚΟ στη διάσωση – υποδοχή – περίθαλψη – φιλοξενία – μεταφορά προσφύγων και μεταναστών. Καμία παρουσία στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.
  • Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικού πολέμου, κατοχής ή εμφυλίων.
  • Έξω ο Frontex και οι άλλοι μηχανισμοί της ΕΕ από τη φύλαξη των συνόρων.

          Στο βαθμό που υλοποιούνται αυτές οι προϋποθέσεις, μπορεί να βρεθεί ο πιο κατάλληλος χώρος για να λειτουργήσει ως χώρος προσωρινής φιλοξενίας, ώστε να μην περιφέρονται άστεγοι οι πρόσφυγες και μετανάστες, οικογένειες με παιδιά. Να μη γίνονται έρμαια των διαφόρων κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το