Κόσμος

Περιβαλλοντική τραγωδία στο Περού: 22.000 θαλασσοπούλια νεκρά από τη γρίπη των πτηνών – Φόβοι για εξάπλωση της επιδημίας

Σχεδόν 22.000 θαλασσοπούλια, στη μεγάλη πλειονότητά τους πελεκάνοι, πέθαναν εξαιτίας της γρίπης των πτηνών H5N1 στο Περού, όπως ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα οι αρχές.

 

Προηγούμενος απολογισμός που είχε δημοσιοποιήσει η Εθνική Υπηρεσία Δασών και Πανίδας του Περού έκανε λόγο για 16.000 θαλασσοπούλια νεκρά.

Φόβοι για εξάπλωση
Η Εθνική Υπηρεσία Αγροτικής Υγείας κήρυξε συναγερμό για 180 ημέρες την περασμένη εβδομάδα, όταν επιβεβαιώθηκαν τρία κρούσματα της εξαιρετικά μολυσματικής γρίπης των πτηνών H5N1 σε πελεκάνους.

Η πρώτη εστία της γρίπης των πτηνών στην αμερικανική ήπειρο εντοπίστηκε στον Καναδά πέρυσι. Τον Ιανουάριο, ο ιός εντοπίστηκε στις ΗΠΑ, όπου έπληξε την πτηνοτροφία.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) εξέφρασε ανησυχία και προειδοποίησε ότι εξαιτίας του ότι διανύεται η αποδημητική περίοδος των πτηνών, η ασθένεια υπάρχει κίνδυνος να εξαπλωθεί στην κεντρική και νότια Αμερική.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το