Τοπικά

Ο Κων. Μαραβέγιας στον Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ Μαγνησίας

Συνάντηση με τον Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας είχε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο οποίος ενημερώθηκε από την πρόεδρο κ. Ράνια Καρανικόλα και τα άλλα μέλη της διοίκησης για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Αρχικά η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πρόβλημα στέγασης του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου, που λειτουργεί στην περιοχή του Φυτόκου. Όπως είπε η κ. Καρανικόλα, όταν αποκτήθηκε το κτίριο φοιτούσαν στο σχολείο 30 παιδιά, ενώ τώρα έχουν φθάσει τα 70, με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις να καθίστανται πλέον ακατάλληλες για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας. Η ίδια ανέφερε ότι οι γονείς ανησυχούν για τον κίνδυνο τυχόν ατυχήματος, δεδομένου ότι οι χώροι διδασκαλίας αναπτύσσονται σε δυο ορόφους. Τα μέλη του Συλλόγου διεκδικούν την εξεύρεση νέου χώρου για την ανέγερση ενός σύγχρονου και κατάλληλου κτιρίου για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ.

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε στον κ. Μαραβέγια είναι η υποστελέχωση των ειδικών σχολείων στη Μαγνησία, τα οποία λειτουργούν, όπως αναφέρθηκε, με το 40% του προβλεπόμενου προσωπικού. Επίσης, συζητήθηκαν πρακτικά ζητήματα που αφορούν τη δυνατότητα τραπεζικών συναλλαγών από τα άτομα με αναπηρία και γενικότερες λειτουργικές αδυναμίες όσον αφορά τη διαχείριση των επιδομάτων. Τέλος, ο κ. Μαραβέγιας ενημερώθηκε για την ανάγκη μεταστέγασης του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας σε νέο χώρο, καθώς το σημερινό γραφείο βρίσκεται σε κακή κατάσταση και δεν καλύπτει τις ανάγκες τους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και ο βουλευτής διαβεβαίωσε την κ. Καρανικόλα ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον Σύλλογο, προκειμένου να ενισχυθεί η συμμετοχή των ΑμεΑ σε κάθε πτυχή της κοινωνικής, οικονομικής και δημόσιας ζωής, αλλά και για να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των γονέων που δίνουν αγώνα για τα παιδιά τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το