Τοπικά

Περίπου 4.000 έλεγχοι και 49 παραβάσεις για τον κορονοϊό

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, πραγματοποιούνται καθημερινά από τις αστυνομικές Υπηρεσίες εντατικοί έλεγχοι σε όλη τη Θεσσαλία.

Κατά το τελευταίο 3ημερο, από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας:
πραγματοποιήθηκαν -3.915- έλεγχοι,
συνελήφθη -1- άτομο,
αναστάλθηκε η λειτουργία -2- καταστημάτων,
βεβαιώθηκαν -49- παραβάσεις, εκ των οποίων:
-38- για μη χρήση μάσκας (εργαζόμενοι, πελάτες καταστημάτων κ.λπ.)
-4- για περιορισμό μετακίνησης,
-1- για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,
-2- για εξυπηρέτηση πελατών εντός καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στερούμενων πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης από τον κορωνοϊό,
-4- σε πελάτες που ήταν εντός των προαναφερόμενων καταστημάτων.

Αναφορικά με τη σύλληψη:
Συνελήφθη, προχθές (09-10-2021) το απόγευμα στην Αγιά Λάρισας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς, μία γυναίκα, διότι κατελήφθη να λειτουργεί, ως προσωρινά υπεύθυνη, επιχείρηση εστίασης και να εξυπηρετεί στο εσωτερικό της -2- πελάτες, στερούμενους πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης (covid–19). Επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των -2.000- ευρώ, ενώ η λειτουργία της επιχείρησης αναστάλθηκε για -7- ημέρες.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας τονίζεται ότι οι παραπάνω έλεγχοι, οι οποίοι έχουν σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, συνεχίζονται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το