Αθλητισμός

Πέντε μετάλλια για τον ΠΑΟΒ στο τουρνουά παίδων – Στον Βόλο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πάλης το 2020

Περίφημα τα πήγε ο Παλαιστικός Αθλητικός Όμιλος Βόλου στο τουρνουά πάλης παίδων-κορασίδων, το οποίο φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο βαρέων αθλημάτων στη Λάρισα με διοργανώτρια την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης (ΕΛΟΠ). Ο βολιώτικος σύλλογος κατέκτησε πέντε μετάλλια πιστοποιώντας την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής.
Οι αγώνες περιλάμβαναν τόσο το στιλ της ελληνορωμαϊκής όσο και της ελεύθερης πάλης. Ο ΠΑΟΒ ειδικεύεται στο δεύτερο στυλ και συμμετείχε πέντε αθλητές στην κατηγορία των παίδων. Θα είχε εκπροσώπηση και στην κατηγορία των κορασίδων, αλλά η ταλαντούχα Ουρανία Κροκίδου προσβλήθηκε από ίωση και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί.
Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, αφού συμμετείχαν σύλλογοι από την Κεντρική Ελλάδα με περίπου 120 αθλητές και αθλήτριες συνολικά. Οι λιλιπούτειοι παλαιστές του ΠΑΟΒ κατόρθωσαν να κερδίσουν πέντε μετάλλια.
Πιο αναλυτικά ο Γιάννης Λίντζος, ο Βησσαρίων Φούντας και ο Αλέξανδρος Μπέζας ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Επίσης αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν ο Άγγελος Αποστόλου και ο Δημήτρης Κροκίδης.
Οι προπονητές Δημήτρης και Στάθης Τζομπουσλής και ο πρόεδρος του συλλόγου Λεωνίδας Βαλκανιώτης συγχαίρουν τους αθλητές που έλαβαν μέρος και τους γονείς τους για τη βοήθειά τους.
Πλέον ο ΠΑΟΒ στρέφεται στις επόμενες υποχρεώσεις του. Στις 10 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πάλης παίδων-κορασίδων, όπου θα επιλεγεί η καλύτερη δυνατή σύνθεση για να εκπροσωπήσει επάξια τον βολιώτικο σύλλογο. Επίσης στα τέλη του Νοεμβρίου ή στις αρχές του Δεκεμβρίου οι αθλητές του ΠΑΟΒ θα συμμετάσχουν και στο Πανθεσσαλικό πρωτάθλημα.

Στον Βόλο το Πανελλήνιο πάλης ανδρών-γυναικών
Μια ακόμη πολύ σημαντική διοργάνωση θα έχει την ευκαιρία να διοργανώσει ο Βόλος. Πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πάλης ανδρών-γυναικών, το οποίο θα λάβει χώρα στην πόλη μας στις 5 Ιανουαρίου του 2020.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που διοργανώθηκε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πάλης ανδρών-γυναικών στην περιοχή μας ήταν το μακρινό 1986. Τότε στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ Βόλου είχαν φιλοξενηθεί οι τότε «αστέρες» της ελληνικής πάλης όπως οι Μηγιάκης, Χολίδης, Θανόπουλος κα., οι οποίοι είχαν κατορθώσει να αναδειχθούν και Ολυμπιονίκες.
Οι αγώνες κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας με διοργανωτές την ΕΛΟΠ και τον Δήμο Βόλου. Ασφαλώς πρόκειται για μια σπουδαία διοργάνωση, πράγμα που πιστοποιεί ότι η πόλη μας βρίσκεται στο επίκεντρο των αθλητικών γεγονότων στην Ελλάδα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το