Πολιτισμός

Παρουσιάζεται στη Μηλίνα το βιβλίο του Θανάση Βογιατζή «Η Νίκη μας και πάλι πρωτάθλημα θα πάρει…!»

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας, διοργανώνει το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 στις 8.30 το βράδυ στη Μηλίνα, παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Θανάση Βογιατζή με τίτλο «Η Νίκη μας και πάλι πρωτάθλημα θα πάρει…!». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου στην παραλία της Μηλίνας.

«Εκεί στα ανοιχτά παραθυρόφυλλα, έχουν βγει οι ένοικοι των σπιτιών και κουνάνε με συγκατάβαση τα κεφάλια τους και δίνουν ευχές. Αυτήν την ώρα δεν κλείνουν βιαστικά τα παράθυρα, ούτε κατεβάζουν τις κουρτίνες για να κρυφτούν στο σκοτάδι των μικρών, φτωχών δωματίων τους, μόνο χαιρετάνε αυτούς που περνάνε και τους λένε: Με τη νίκη. Είναι η μέρα της Νίκης» γράφει ο δημοσιογράφος Θανάσης Βογιατζής, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας και εκπρόσωπος της, στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ.
Γράφει λοιπόν στο οπισθόφυλλο του βιβλίου του ο Θανάσης Βογιατζής: «Είναι η μέρα της Νίκης και αυτό το ξέρουν όλοι σε αυτούς τους μικρούς λασπωμένους δρόμους και περιμένουν αργά το απόγευμα να γελάσουν, να γκρινιάξουν και ν’ αρχίσουν να περιμένουν να έρθει η επόμενη Κυριακή, που μπορεί να είναι διαφορετική και χωρίς πίκρα γι’ αυτούς. Και ας παραπονιούνται οι γυναίκες στους άντρες τους ότι «η Νίκη δεν θα φέρει μεροκάματο, ούτε ψωμί στο σπίτι, ούτε κανένα τσουβάλι με αλεύρι…».
Όλα αλλάζουν…. Αλλάζει σιγά-σιγά και η Νέα Ιωνία Βόλου στο όνομα του εκσυγχρονισμού. Το τσιμέντο αρχίζει να εμφανίζεται δίπλα στις ετοιμόρροπες κατασκευές των παλιών προσφυγικών, που παραμένουν η καρδιά της πόλης. Όμως, ο σίφουνας της αντιπαροχής σαρώνει τα πάντα και μαζί, χωρίς να φαίνεται στην καθημερινότητα, τις συνήθειες και το αγωνιστικό πνεύμα των πρώτων προσφύγων… Το πένθος και το κλάμα μπερδεύεται με το παρακαλετό, το γάλα σκόνη και το μουρουνόλαδο…
Και η Νέα Ιωνία των μεταναστών, των άνεργων, των χαμένων πατρίδων και ελπίδων τρέχει και δεν φτάνει να μοιάσει στους αίτιους της μοίρας της!…».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
– Σταματία Κεκάτου, Γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας
– Σωτήρης Κέλλας, Πρόεδρος του Επικουρικού Ταμείου της Ένωσης
– Θανάσης Βογιατζής, Δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου
– Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας, Δημήτρης Χορταργιάς

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τους όρους και τις συνθήκες που ορίζουν τα μέτρα αντιμετώπισης του COVID-19.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το