Πολιτισμός

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Παύλου Λιάρου – Στο σημείο μηδέν συναντιέται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον

Με την παρουσία πολύ κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση του βιβλίου του ηθοποιού Παύλου Λιάρου με τίτλο «Συνάντηση στο σημείο μηδέν» στο ξενοδοχείο Παρκ, σε μια εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό του Βόλου, που τίμησε με την παρουσία του τον συγγραφέα.
Όπως τονίστηκε στην παρουσίαση πρόκειται για ένα πρωτότυπο συγγραφικό εγχείρημα με συνεντεύξεις και αναμνήσεις από τη λεγόμενη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, με τον Παύλο Λιάρο να «συναντά» τον Γιώργο Φούντα, τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, τη Ρένα Βλαχοπούλου και τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο.
Πρόσωπα και καταστάσεις ενώνουν το χθες με το σήμερα και ενώνονται με μοναδική συγγραφική μαεστρία σε ένα βιβλίο γεμάτο δημοσιεύματα και φωτογραφίες, ντοκουμέντα που ανασύρουν μοναδικές στιγμές και εγείρουν συγκίνηση.

Ο αγαπημένος ηθοποιός και συγγραφέας του βιβλίου «Συνάντηση στο σημείο μηδέν» ανέφερε πως τώρα πλέον έχουν μείνει μόνο αναμνήσεις. «Ήταν ωραία χρόνια, είμασταν νέοι, τώρα μεγαλώσαμε και έτσι ζούμε με τις αναμνήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στο βιβλίο του ο ίδιος σημείωσε ότι «μέσα σε αυτό αναφέρονται στιγμιότυπα που έχω ζήσει με εκείνους, αλλά και σκέψεις δικές μου, εν είδει ερωτήσεων και απαντήσεων».
Όπως εξήγησε ο κ. Παύλος Λιάρος, «το βιβλίο τιτλοφορείται «Συνάντηση στο σημείο μηδέν», διότι το σημείο μηδέν είναι ένα σημείο που συναντιέται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον και έτσι μπορώ να τους συναντήσω και να τους πάρω συνέντευξη αυτή τη στιγμή».
Στο βιβλίο, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, φαίνεται η γλυκιά νοσταλγία από εκείνη την εποχή.
«Πολλές φορές έχω πει ότι οι άνθρωποι δεν είναι με όλους καλοί και με όλους κακοί. Ο Φούντας ήταν για εμένα πνευματικός πατέρας, ο Κωνσταντάρας ήταν πολύ καλός, όπως και η Βλαχοπούλου. Και ο Νιόνιος (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος), αν και δεν είχαμε πολλές παρτίδες, ήταν καλός και δεν είχα κάποιο πρόβλημα μαζί του» κατέληξε ο ηθοποιός και συγγραφέας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το