Τοπικά

Παρουσία του Φ. Κουβέλη τα εγκαίνια νέων εγκαταστάσεων της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος

Στο κτίριο του επιβατικού σταθμού «ΙΑΣΩΝ», στον κεντρικό προβλήτα του Λιμένα Βόλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος.
Τα εγκαίνια έγιναν από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φ. Κουβέλη, παρουσία μεταξύ άλλων του αρχηγού Λιμενικού Σώματος αντιναυάρχου Στ. Ράπτη, καθώς και του Α΄ υπαρχηγού Λιμενικού Σώματος αντιναυάρχου Θ. Κλιάρη.

Ο υπουργός Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι η μεταστέγαση της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης δεν είναι μια τυπική διαδικασία, αλλά ουσιαστική καθώς πρόκειται για δομή που συμβάλει στην προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
“Πρόκειται για ένα σώμα ένδοξο που υπηρετεί τη χώρα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε πως το Λιμενικό Σώμα σε πολλές περιπτώσεις έχει καταδείξει τον αποτελεσματικό του χαρακτήρα, όπως όταν καλείται να σώσει ζωές στο Αιγαίο και να αναδείξει την χώρα στο σύνολο της ευρωπαϊκής πραγματικότητας αλλά, και όταν δείχνει πως ξέρει να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες. Η μετεγκατάσταση είναι ουσιαστικού χαρακτήρα. είμαι υπερήφανος για τον τρόπο που υπηρετούν το καθήκον” είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτης βρέθηκε στον Βόλο για τα σημερινά εγκαίνια και στον χαιρετισμό του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μετεγκατάσταση.

“Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση που η προσπάθεια για τη μετεγκατάσταση της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος στέφθηκε με επιτυχία και σήμερα εγκαινιάζουμε τις εγκαταστάσεις.  Η κτιριακή εγκατάσταση ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της και την αποτελεσματικότερη άσκηση εποπτείας στο έργο μιας πλειάδας λιμενικών αρχών που υπάγονται στην αρμοδιότητα της.  Αναμένεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά των επίπεδο των αστυνομικών και λοιπών υπηρεσιών που παρέχει το λιμενικό σώμα όχι μόνο στον Βόλο αλλά στο σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων Μαγνησίας, Λάρισας, Σποράδων, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Εύβοιας” ανέφερε.

Σημείωσε η συμβολή του Λιμενικού Σώματος είναι σημαντική σε περιοχές που η προσέλκυση επενδύσεων και η ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας είναι άμεσα συνυφασμένες με την ευημερία του τόπου και την  ασφάλεια.
“Το Λιμενικό είναι ένας φορέας που συμβάλει καθοριστικά στην ασφάλεια της κοινωνίας και στην υποστήριξη και προώθηση της εμπορικής ναυτιλίας. Τα επιτεύγματά του οφείλονται στη ποιότητα του στελεχών του που εκτελούν τα καθήκοντά τους με πίστη και αφοσίωση.  Ο ΟΛΒ ανέλαβε τη διαμόρφωση του χώρου για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Υπηρεσίας.  Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί έμπρακτη συνεισφορά. Εμείς θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε διαρκώς την αποδοτικότητά μας ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες των πολιτών” πρόσθεσε.

 

Στην ομιλία του ο διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Μανώλης Κανάλης αναφέρθηκε στην προσπάθειες της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής και της διοίκησης της ΟΛΒ Α.Ε. για τη μετεγκατάσταση.

Οπως ανέφερε ο κ. Κανάλης διαμορφώθηκε ο χώρος 250 τμ, όπου χωρίς δαπάνη και επ΄αόριστον θα στεγάζεται η Υπηρεσία. “Σκοπός είναι ο έλεγχος, η παροχή οδηγιών και ο συντονισμός των επτά λιμενικών αρχών στην δικαιοδοσία της.  Σημείωσε ότι αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ηγεσία του λιμενικού σώματος και τη διοίκηση ΟΛΒ που αποδείχθηκε εφευρετική και ξεπέρασε όχι μόνο οικονομικά και κατασκευαστικά προβλήματα αλλά ενθάρρυνε και τα στελέχη της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης στις δυσκολίες που αντιμετώπισε.  Ευχαρίστησε ακόμη όλους τους ιδιώτες που βοήθησαν να ολοκληρωθεί η προσπάθεια και συνέδραμαν οικονομικά αλλά και με προσωπική εργασία.

“Αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός για την υπηρεσία μου και το προσωπικό της που παρά τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει, κατάφερε συντονισμένα να ολοκληρώσει αυτή τη μεταστέγαση με υποδειγματικό τρόπο. Σκληρή δουλειά δύναμη και θάρρος για μια επιτυχημένη πορεία”.

“Ενώ ήδη αποδίδουν τα μέγιστα, εδώ θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους”  ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό της η  αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.  Πρόσθεσε επίσης πως τα στελέχη του λιμενικού είναι αξιόλογα και το δείχνουν κάθε μέρα με την άριστη συνεργασία τους και την προσφορά τους σε ένα νόμο με νησιά και ιδιαίτερη μορφολογία.
Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Παντελής Σκάγιαννης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το