Τοπικά

«Παρούσα» η παράταξη «Δημοτική Πρωτοβουλία» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Αλμυρού

«Παρούσα» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Αλμυρού δήλωσε η παράταξη «Δημοτική Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον κ. Χατζηκυριάκο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στο πρόσωπό του θα ομονοήσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Η παράταξη συγκλήθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλμυρού ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και σιγουριάς για την πορεία της μέχρι τις εκλογές του Μαΐου του 2019, αλλά και, κυρίως, μετά από αυτές. Ο επικεφαλής της παράταξης Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, μίλησε για τη συνεπή, συγκροτημένη και αδιάλειπτη παρουσία αρχών και θέσεων της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας» στα δημοτικά πράγματα του Δήμου Αλμυρού, όλα τα τελευταία χρόνια, η οποία και άλλαξε εμφανέστατα προς το καλύτερο τον τόπο, όπως είπε. Μίλησε για το τεράστιο έργο που έχει παραχθεί, «του οποίου μεγάλο μέρος παραδόθηκε -επί ματαίω- προς αξιοποίηση και στην απερχόμενη σημερινή Δημοτική Αρχή, η οποία δυστυχώς βρίσκεται μέσα σε πρωτοφανές τέλμα επιδιδόμενη σε κυνήγι μαγισσών και ασκούμενη στην παραγωγή μηνύσεων κατά πάντων».

Επισημάνθηκαν τα αίτια της ήττας στις εκλογές του 2014. Αυτά, εντοπίστηκαν «κυρίως στη διάσπαση της ενότητας της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας», στην πολύ δυσμενή οικονομική συγκυρία που αναζητούσε εξιλαστήρια θύματα, αλλά και σε λάθη που παρουσιάστηκαν κατά το τελευταίο διάστημα της θητείας στη διοίκηση του Δήμου. Αναγνωρίστηκε «η υποχρέωση και η ανάγκη που υπάρχει, όχι μόνο να συνεχιστεί, αλλά και να ενταθεί η δράση της παράταξης για όλο το επόμενο χρονικό διάστημα και με σαφή στόχο να επιτευχθεί η προοδευτική αλλαγή σελίδας στον Δήμο. Μιας παράταξης καθαρά αυτοδιοικητικής (όπως καλά το γνωρίζουν όλοι οι δημότες), απολύτως αντιπροσωπευτικής της τοπικής κοινωνίας, που απαρτίζεται από ενεργούς πολίτες από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους».

Κλείνοντας, ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, επισήμανε: «Πορευτήκαμε για χρόνια με τους δημότες. Αυτό αποτελεί και το πιο σημαντικό μας εχέγγυο, την πιο μεγάλη εξασφάλιση της επιτυχίας τόσο για εμάς, όσο και για την κοινωνία. Ο κοινός αγώνας, η συμπόρευση της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας» με την τοπική κοινωνία θα συνεχιστεί με ένα προσκλητήριο των πολιτών, γιατί -ιδιαίτερα σήμερα- οι απαιτήσεις να σταθούμε όρθιοι και να σχεδιάσουμε ένα πιο φωτεινό και ελπιδοφόρο μέλλον για τα παιδιά μας, είναι περισσότερο αδήριτες από ποτέ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το