Τοπικά

Παρών στο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας με αφορμή τη κινητοποίηση χιλιάδων πολιτών ενάντια στη παραγωγή και καύση RDF και SRF και το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 5 Μαΐου στη πόλη του Βόλου, δηλώνει τα εξής:
Είμαστε αντίθετοι στην καύση RDF ή SRF για την παραγωγή οποιασδήποτε μορφής ενέργειας στην περιοχή μας δεδομένου ότι τα εργοστάσια της περιοχής μας δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και τους μηχανισμούς ασφαλείας (σύμφωνα με τους αρμόδιους ) και δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί που να εξασφαλίζουν τον έλεγχο και την τήρηση της νομιμότητας.

Πιστεύουμε ότι ο Δήμος Βόλου θα πρέπει να δημιουργήσει ολοκληρωμένη διαχείριση και ανακύκλωση των σκουπιδιών στο Χ.Υ.Τ.Α Βόλου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, για να μην μας επιβάλλονται πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μην ανοίγει η όρεξη σε οποιονδήποτε για παραγωγή R.D.F. και S.R.F. στην περιοχή μας.

Εκτός από εργαζόμενοι στους Δήμους είμαστε και δημότες, κάτοικοι του πολεοδομικού συγκροτήματος, και οι επιδιώξεις αυτές αφενός μας αγγίζουν αρνητικά και αφετέρου μας κινητοποιούν.Παλεύουμε για ένα καλύτερο περιβάλλον για μας και τα παιδιά μας, για τον τόπο μας συνολικά.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας θα συμμετάσχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να σταλεί μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για την ανάγκη της προστασίας της υγείας ολων μας και καλεί τους συναδέλφους μας σε μαζική προσέλευση στο συλλαλητήριο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το