Τοπικά

Παρέμβαση της Ζέττας Μακρή για την έλλειψη γιατρών στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Άμεση ήταν η αντίδραση της προέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ. Μακρή σε επιστολή της ένωσης στρατιωτικών περιφερειακής ενότητας Βόλου – Μαγνησίας, με την οποία γνωστοποιείται το ζήτημα της παύσης λειτουργίας του Σταθμού Επακτησίμων (ΣΤΕΠ) της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (32 ΤΑΞΠΖΝ) λόγω ελλείψεως τοποθετημένων Ιατρών. Η κ. Μακρή παρενέβη, διά της κοινοβουλευτικής οδού, με την κατάθεση αναφοράς, σήμερα, Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020, προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο και Υγείας κ. Β. Κικίλια.

Συγκεκριμένα, με το από 4 Αυγούστου έγγραφό της, η 32 ΤΑΞΠΖΝ ενημερώνει το προσωπικό των Μονάδων της Φρουράς Βόλου ότι, λόγω έλλειψης τοποθετημένου ιατρικού προσωπικού, μονίμων και οπλιτών ιατρών, αναστέλλεται η λειτουργία του ΣΤΕΠ για τις μη εργάσιμες ώρες της ημέρας και για τα Σαββατοκύριακα και, συνεπώς, τα υγειονομικά περισταστικά, που θα ανακύπτουν κατά τις παραπάνω ημέρες και ώρες, θα παραπέμπονται ή/και θα διακομίζονται στο ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ Νοσοκομείο Βόλου.

Η κ. Μακρή, αντιλαμβανόμενη το κρίσιμο του ζητήματος της κάλυψης της υγειονομικής περίθαλψης των εν ενεργεία στρατιωτικών, που υπηρετούν στον νομό Μαγνησίας, ιδιαίτερα κατά τη συγκεκριμένη περίοδο έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, και δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της, προέβη στην ανάδειξη του συγκεκριμένου θέματος για την άμεση στελέχωση και την ομαλή ενεργοποίηση και επαναλειτουργία του ΣΤΕΠ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το