Τοπικά

Παρέμβαση ΤΕΕ για την καθυστέρηση αποπληρωμής του «Εξοικονομώ»

ΤΕΕ

Ενημέρωση από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδ. Κωνσταντινόπουλο, για το στάδιο αποπληρωμής των επιδοτήσεων από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον», τόσο στους δικαιούχους, όσο και στους επαγγελματίες της Μαγνησίας, ζητεί το ΤΕΕ Μαγνησίας. Σε επιστολή της προς τον κ. Κωνσταντινόπουλο, η πρόεδρος του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα επισημαίνει τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η καθυστέρηση καταβολής των επιδοτήσεων στους δικαιούχους, καθώς εκατοντάδες μηχανικοί, αλλά και επαγγελματίες του νομού Μαγνησίας, που έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους βάσει του προγράμματος, δεν έχουν ακόμη λάβει τα χρήματά τους, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο ακόμη και τη συνέχιση λειτουργίας των επιχειρήσεων τους.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Σε πρόσφατες δηλώσεις σας κατά την επίσκεψή σας στα εργαστήρια της ΕΒΕΤΑΜ, στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου είχατε διαβεβαιώσει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αποπληρωνόταν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον».

Αντ΄ αυτού, όπως έχουμε ενημερωθεί από απαντήσεις του Υπουργείου σας σε επερωτήσεις βουλευτών της Θεσσαλίας, οι εκκρεμούσες αιτήσεις «δεν ακυρώνονται, αλλά παραμένουν σε αναμονή στην ΕΤΕΑΝ ΑΕ προκειμένου να προωθηθούν προς ένταξη στο νέο Πρόγραμμα (με βάση τα νέα κριτήρια και διαδικασίες που θα ισχύσουν), στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014-2020».

Όπως αντιλαμβάνεστε η ανησυχία είναι ιδιαίτερα μεγάλη, τόσο στους δικαιούχους που είχαν ενταχθεί ήδη στο πρόγραμμα, καθώς δεν έχουν λάβει τις επιδοτήσεις τους, όσο και στους αναμένοντες να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Παράλληλα, σε αναμονή βρίσκονται εκατοντάδες μηχανικοί, αλλά και επαγγελματίες του νομού Μαγνησίας, που έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους βάσει του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον» και περιμένουν να λάβουν τα χρήματά τους, που στη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι απαραίτητα ακόμη και για τη συνέχιση λειτουργίας των επιχειρήσεων τους.

Θα σας παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε επ’ ακριβώς για το στάδιο αποπληρωμής των επιδοτήσεων τόσο στους δικαιούχους, όσο και στους επαγγελματίες της Μαγνησίας, όπως και για το πότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ένταξης των υπολοίπων ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα, δεδομένου ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το