Αθλητισμός

Παρατείνεται η αγωνία στις τάξεις της Νίκης για το πότε θα αρχίσουν οι προπονήσεις

Παρατείνεται η αγωνία στις τάξεις της Νίκης σχετικά με το πότε θα αρχίσουν ξανά οι προπονήσεις. Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να επιμηκύνει την απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι τις 27 Απριλίου, με συνέπεια να πηγαίνει πιο πίσω και η επανέναρξη των προπονήσεων.
Ο κορωνοϊός επιμένει, πράγμα που υποχρέωσε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει σε πιο βαθύ χρονικό διάστημα τα αυστηρά μέτρα που έχει λάβει. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας παρατείνεται μέχρι τις 27 Απριλίου.
Αυτό θα έχει επίπτωση όχι μόνο στις μετακινήσεις των πολιτών αλλά και στα αθλητικά δρώμενα. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι οι προπονήσεις θα ανασταλούν μέχρι το Σάββατο 11 Απριλίου.

Ωστόσο ο κίνδυνος εξάπλωσης του Covid-19 ακόμη δεν έχει ξεπεραστεί υποχρεώνοντας τους κυβερνώντες να συνεχίσουν τα περιοριστικά μέτρα. Επομένως θεωρείται ανθρωπίνως αδύνατον να επαναρχίσουν οι προπονήσεις το ερχόμενο Σάββατο.
Όλα δείχνουν ότι η αποχή από τις προπονήσεις και την αγωνιστική δράση θα παραταθεί ακόμη περισσότερο. Ταυτόχρονα παρατείνεται και η αγωνία των ανθρώπων της ΠΑΕ Νίκη, οι οποίοι βλέπουν πως όποιο πλάνο πάνε να ετοιμάσουν, στη συνέχεια ανατρέπεται, αφού κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί το θέμα με τον φονικό ιό.
Θυμίζουμε ότι η αναστολή αφορά τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, των εγκαταστάσεων γυμναστικής και των αθλητικών ομίλων, όπως έχει γνωστοποιήσει με δεύτερη ανακοίνωσή της η ελληνική Πολιτεία.
Σε πρώτη φάση η ελληνική κυβέρνηση είχε βάλει «στοπ» τις προπονήσεις όλων των ομάδων μέχρι την Παρασκευή 27 Μαρτίου. Ωστόσο η πανδημία του κορωνοϊού υποχρέωσε τους κυβερνώντες να δώσουν δεύτερη παράταση του σχετικού μέτρου.

Στη δεύτερη ανακοίνωσή της η κυβέρνηση επισήμανε πως η αναστολή λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, των εγκαταστάσεων γυμναστικής και των αθλητικών ομίλων παρατείνεται μέχρι τις 11 Απριλίου, με την κατάσταση να επανεκτιμάται μέσα στο διάστημα αυτό.
Η επανεκτίμηση της κατάστασης οδήγησε σε επέκταση των περιοριστικών μέτρων, γεγονός που δεν αφήνει ανεπηρέαστο το σύνολο του αθλητισμού. Από όλα αυτά ασφαλώς επηρεάζεται και η Νίκη, οι άνθρωποι της οποίας περιμένουν τις εξελίξεις.
Στην παρούσα φάση η κατάσταση δεν έχει πάρει τις εφιαλτικές διαστάσεις, όπως σε άλλα μεγάλα κράτη της Ευρώπης. Ωστόσο ακόμη δεν μπορεί να θεωρηθεί ελεγχόμενη, επομένως η διατήρηση των αυστηρών μέτρων θεωρείται μονόδρομος. Επομένως το μόνο που έχουν να κάνουν οι «κυανόλευκοι» είναι να περιμένουν…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το