Αθλητισμός

Στο έλεος του κορωνοϊού και η Φούτμπολ Λιγκ – Πλήττονται σημαντικά οι ομάδες μαζί και ο Ολυμπιακός Βόλου

Η περιπέτεια του κορωνοϊού που ζούμε το τελευταίο διάστημα, κάποτε θα τελειώσει. Ελπίζουμε αυτό να γίνει σύντομα και να επιστρέψει η κανονικότητα στη ζωή μας, αλλά και στον αθλητισμό.
Το ποδόσφαιρο βάλλεται παγκοσμίως από τον κορονωϊό και το σίγουρο είναι πως θα δούμε αρκετές αλλαγές, στη δομή του, με το πέρας της πανδημίας. Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ στο οποίο μετέχει και ο Ολυμπιακός Βόλου, δεν έχει παρθεί καμία απόφαση από την Ένωση Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ, αν θα συνεχιστεί ή όχι το πρωτάθλημα, το οποίο θέλει άλλες τρεις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί.

Η Ένωση παρακολουθεί τις εξελίξεις, βλέπει και τις κινήσεις που γίνονται και από τη Σούπερ Λιγκ, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στη χώρα μας, όσον αφορά τον κορωνοϊό.
Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου υποστηρίζουν, πως αν θα έχουμε πρωτάθλημα και πάλι, αυτό θα γίνει μετά το δεύτερο 15νθήμερο του Μαΐου. Στην καλύτερη περίπτωση οι ομάδες να αρχίσουν, κορωνοϊού επιτρέποντος, προπονήσεις στις αρχές Μαΐου και μετά από δύο-τρεις εβδομάδες θα μπουν και πάλι στο γήπεδο για να δώσουν τα εναπομείναντα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών.

Ωστόσο, προκύπτει το ζήτημα, ποιο θα είναι το μέλλον του πρωταθλήματος, όταν το οικονομικό πρόβλημα, που ήδη αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ, θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο. Αν εξαιρέσουμε τα Τρίκαλα, οι υπόλοιπες 13 ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ είναι νέες ΠΑΕ, οι οποίες δημιουργήθηκαν φέτος. Αν δεν προσέξουν και αν δεν είναι εντάξει στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, πολύ γρήγορα θα δημιουργήσουν, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον τους και τη βιωσιμότητά τους. Τη στιγμή, μάλιστα, που μιλάμε για ένα πρωτάθλημα με πενιχρά έσοδα για τις ομάδες και με έξοδα σημαντικά, τα οποία καλούνται οι διοικήσεις των ΠΑΕ να σηκώσουν τον βάρος τους.

Η ίδια και χειρότερη κατάσταση επικρατεί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. Το μοντέλο μιας κατηγορίας με 12 ομάδες εκ των οποίων οι δύο από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος (Κέρκυρα και Απόλλων Πόντου) μετά βίας μετείχαν, λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων, απέτυχε παταγωδώς. Δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον, καμία ανταγωνιστικότητα, όταν ήδη οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 γνώριζαν από την πρώτη κιόλας αγωνιστική ποιες θα είναι οι δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν.

Αντίθετα, το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ ήταν σαφώς πιο συναρπαστικό και μάλιστα, ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωσή του, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο στην κορυφή, όσο και στην ουρά της βαθμολογίας.
Καθημερινά πληθαίνουν οι φωνές των ανθρώπων του ποδοσφαίρου που υποστηρίζουν, πως θα πρέπει τη νέα χρονιά να γίνουν δύο όμιλοι στη Β’ Εθνική (από τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ), προκειμένου να δούμε ένα πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Βέβαια, θα πρέπει οι ομάδες που θα λάβουν μέρος, να πληρούν τα κριτήρια, να πάρουν αδειοδότηση από την ΕΕΑ, εφόσον είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Για να αποφύγουμε θλιβερά φαινόμενα αποχώρησης ομάδων από το πρωτάθλημα μεσούσης της περιόδου.

Στον Ολυμπιακό Βόλου είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών και ενώνουν τις φωνή τους με τις υπόλοιπες ομάδες, που έχουν την ίδια άποψη, με στόχο να γίνουν οι αλλαγές που χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστικό το προϊόν, προσελκύοντας τηλεοπτικούς παρόχους, χορηγούς και φυσικά περισσότερο κόσμο στα γήπεδα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το