Τοπικά

Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας για τα προβλήματα στα σχολεία 

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών και το Σωματείο Καθαριστριών- ών Νομού Μαγνησίας, με το άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβρη, καθώς και από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας, απαίτησαν τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Έτσι και τώρα, διεκδικούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια για εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και για τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας δια ζώσης, που είναι και ο καλύτερος τρόπος για πολλούς λόγους.

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 14 Γενάρη, στις 2μ.μ, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας  διεκδικώντας:

-προσλήψεις εκπαιδευτικών,
-σπάσιμο τμημάτων, ώστε να παρακολουθούν σε κάθε τμήμα μέχρι 15 μαθητές με παράλληλη αξιοποίηση αιθουσών,
συνεχή, δωρεάν και μαζικά τεστ στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές.
-προσλήψεις καθαριστριών και ουσιαστικά μέτρα για την συνεχή και καθημερινή καθαριότητα και απολύμανση των σχολείων.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των διοργανωτών, “η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα Νηπιαγωγείων και Δημοτικών και θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους. Την ίδια στιγμή οι εμβολιασμοί καθυστερούν και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος πανδημίας με αποτέλεσμα η ανησυχία εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων να έχει κορυφωθεί”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το