Τοπικά

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια για την εξίσωση πτυχίων ΑΕΙ και κολεγίων

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας στον Βόλο.
«Ζητάμε την απόσυρση του άρθρου 50  που προβλέπει την εξίσωση των κολεγίων με τους πανεπιστημιακούς τίτλους από το σχέδιο νόμου.  Με αυτό τον τρόπο υποβαθμίζονται τα πτυχία των εργαζόμενων και το Υπουργείο πρέπει, έστω και την ύστατη στιγμή να αντιληφθεί ότι πρέπει να αποσυρθεί» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Απόστολος Μούσιος.


Ακόμη σημείωσε ότι πρέπει να γίνει ένας γόνιμος διάλογος του Υπουργείου Παιδείας με την εκπαιδευτική κοινότητα, προκειμένου όλοι μαζί να αναβαθμίσουν το δημόσιο σχολείο.
«Πρέπει να είναι σύγχρονο, ποιοτικό και αποτελεσματικό» πρόσθεσε.


Ανέφερε επίσης πως υπάρχουν και άλλα ζητήματα στον νόμο που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα όπως η τροποποίηση για τον τριετή αποκλεισμό των αναπληρωτών, σε περίπτωση που δεν αποδεχτούν τον διορισμό τους.  «Η κυβέρνηση επικαλείται ότι η εξίσωση των πτυχίων έρχεται με τη νομική φόρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την επιβάλει στη χώρα μας.  Εμείς λέμε ότι τη χρησιμοποιούν ως άλλοθι και εκτιμούμε ότι η κυβέρνηση οφείλει να εξισώσει τα δικαιώματα των μονίμων και των αναπληρωτών.  Υπάρχει κοινοτική οδηγία από το 1999 αλλά δεν το κάνει και είναι πολιτική της επιλογή» κατέληξε.


Ακολούθησε η επίδοση σχετικού ψηφίσματος στον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργο Πολύζο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το