Τοπικά

Παραδόθηκε προς χρήση το πρώτο τμήμα της οδού Καραμπατζάκη

Σε κυκλοφορία δόθηκε σήμερα το πρώτο κομμάτι της οδού Καραμπατζάκη, από την Λεωφόρο Ειρήνης έως Αναπαύσεως, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης.
Ο δήμαρχος Βόλου Αχ.Μπέος αφού έκοψε την κορδέλα, δήλωσε:
«Διασχίζοντας αυτό το τμήμα, διαπίστωσα πόσο διάχυτος είναι ο κόσμος και χαρούμενος που επιτέλους μετά από δύο δεκαετίες ένας δρόμος- τον οποίο θεωρούσαν ιδιοκτησία μιας μερίδας ανθρώπων γιατί τους το επέτρεπε το δημόσιο, το κράτος, η τότε δημοτική αρχή- δίνεται σε λειτουργία».


Ο κ. Μπέος τόνισε ότι ο δρόμος είναι για όλους. «Ενώνει τη Νέα Ιωνία με τον Βόλο. Για μας ο Βόλος είναι ένας και δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές. Αποτελεί ένα δείγμα για το πώς θα γίνει η ανάπλαση όχι μόνο της Καραμπατζάκη αλλά και της Ζάχου».


Όπως ανέφερε, στην Καραμπαζάκη έχουν τοποθετηθεί παγκάκια, δέντρα και φωτισμός αλλά δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος. «Ο δρόμος είναι στενός και ως εκ τούτου, επειδή είναι ήπιας κυκλοφορίας θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τα ποδήλατα τον δρόμο. Στη μελέτη και στα σχέδια για τη Ζάχου υπάρχει ποδηλατόδρομος και θα γίνει» είπε και σημείωσε ότι όταν τελειώσουν οι εργασίες στην Καραμπατζάκη θα ξεκινήσουν στη Ζάχου.

«Θα είναι κάτι το διαφορετικό. Κάτι που χρειαζόταν η ευρύτερη περιοχή. Εμείς είμαστε εδώ για να εξυπηρετούμε τους πολλούς και όχι τους λίγους. Το έργο είναι συνάρτηση και με τον κυκλικό κόμβο που ξεκινούμε τέλος του μήνα στην Αθηνών –Λαρίσης».

Ανέφερε ακόμη ότι από εδώ και στο εξής έρχονται μεγάλα έργα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ζήτησε έτσι την κατανόηση των πολιτών. «Ο Βόλος αλλάζει και αλλάζει ριζικά σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που έλεγα το 2014 ότι θέλω να κάνω τον Βόλο Μονακό δεν ξέρω αν τώρα το Μονακό θέλει να γίνει Βόλος».

Τέλος, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα έναρξης των εργασιών στη Ζάχου, ο κ.Μπέος είπε ότι πρώτα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Καραμπατζάκη και μετά θα ξεκινήσουν στη Ζάχου. «Το χρονοδιάγραμμα για Ζάχου-Καραμπατζάκη είναι να τελειώσουν το 2021. O Βόλος είναι ένα εργοτάξιο για δεύτερη φορά και όχι σε εκλογική περίοδο. Τώρα γιατί εμείς είμαστε η δημοτική αρχή των έργων» δήλωσε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το