Αθλητισμός

Πανδαισία πόλο στη Νέα Ιωνία – Διεξάγεται η α’ φάση στα πρωταθλήματα εφήβων και νεανίδων

Πανδαισία πόλο θα έχουμε για ένα τριήμερο στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος». Και αυτό γιατί από σήμερα έως την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν 20 συνολικά αγώνες για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα εφήβων και νεανίδων (γεν. το 2003 και νεότεροι-ες).

Το εφηβικό πρωτάθλημα
Το φετινό πρωτάθλημα των εφήβων διεξάγεται σε τέσσερις φάσεις. Στην α’ δήλωσαν συμμετοχή 52 ομάδες που χωρίστηκαν σε 11 ομίλους. Ο 7ος ορίστηκε να διεξαχθεί στη Νέα Ιωνία και απαρτίζεται από τους Βόλο Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση, Νίκη Βόλου, Ν.Ο. Λάρισας, Νηρέα Λαμίας και Ν.Ε. Λαμίας. Θα παίξουν όλοι με όλους και στη β’ φάση (10-12 Απριλίου) θα περάσουν τέσσερις ομάδες. Θα αποκλειστεί μόνο η τελευταία.

Ως Ο.Υ.Κ.Β. η ομάδα του Βόλου είχε πολλές παρουσίες σε τελικές φάσεις εφηβικών πρωταθλημάτων τα προηγούμενα χρόνια και θέλει και φέτος να φτάσει ψηλά. Όσο για τη συμμετοχή της στην α’ φάση, μάλλον δεν τίθεται θέμα για το αν θα προκριθεί.

Ο προπονητής Δημήτρης Μπλάνας δήλωσε σχετικά στη «Θ»: «Αντιμετωπίζουμε τους αγώνες της α’ φάσης ως συνέχεια της προετοιμασίας μας. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα να περάσουμε. Το θέμα είναι μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε… Διαθέτουμε καλό ρόστερ και δυναμική ως ομάδα, αλλά ίσως υστερούμε σε νοοτροπία, κάτι που πρέπει να διορθώσουμε.

Η 15άδα που θα χρησιμοποιήσει ο κ. Μπλάνας είναι η εξής: Χρήστος Κουτσουνίδης, Γιάννης Βαλτσιώτης (τερματοφύλακες), Γιώργος Τσίχλας, Στράτος Τσίχλας, Δημήτρης Μπακαλάκης, Γιώργος Τηνιακός, Δημήτρης Κοκκινάκης, Αριστείδης Νιζάμης, Δημήτρης Μπομπός, Γιώργος Λαμπριάδης, Γιάννης Γκανάτσιος, Μανώλης Ματσάγκος, Γιώργος Καλλιμόπουλος, Βαγγέλης Στεφάνου, Αιμιλιάνο Καραγιάννης.

Όσο για τη Νίκη Βόλου επιστρέφει σε ηλικιακό πρωτάθλημα μετά από ένα χρόνο αναγκαστικής αποχής. Οι «κυανόλευκοι» δημιούργησαν ομάδα από μηδενική βάση και ουσιαστικά αποτελούν τους «Μπέμπηδες της Μαγνησίας», όπως ονόμασαν αυτή την προσπάθεια. Όπως είναι λογικό η πρόκριση δεν αποτελεί αυτοσκοπό γι’ αυτούς: «Στη σύνθεσή μας έχουμε πολλά νέα παιδιά που ακόμη μαθαίνουν το πόλο. Μάλιστα, οι περισσότεροι είναι μικρότεροι ηλικιακά σε σχέση με τις αυτούς των άλλων ομάδων. Στην παρούσα φάση δεν μας ενδιαφέρουν τόσο πολύ τα αποτελέσματα όσο το να πάρουν οι παίκτες παραστάσεις από επίσημους αγώνες και να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες», θα μας πει ο τεχνικός Νίκος Κωνσταντέλιας.

Για τη Νίκη θα αγωνιστούν οι: Αλέξης Σινάνης, Αδάμ Μαυρομάτης, Χρήστος Λιάλιος (τερματοφύλακες), Οδυσσέας Χαρίσης, Γιώργος Καλογήρου, Μάριος Βασάλος, Άγγελος Ριζάκης, Μίμης Ζαχαριάς, Βασίλης Κόκκαλης, Νίκος Τσαμπάς, Αντώνης Βέλλος, Θεόδωρος Τέζας, Αποστόλης Σκοτίδας, Ορφέας Παπαρίζος, Αλέξανδρος Αμπολιαστής, Δημήτρης Κόκκαλης, Ζαχαρίας Γαρδενιώτης, Θωμάς Αποστόλου, Χριστόφορος Βέλλος, Ιωάννης Παρασκευόπουλος, Θανάσης Ραπτόπουλος.

Το πρόγραμμα των αγώνων είναι το εξής:
Παρασκευή 24/1: 19.00 Νίκη Βόλου-Ν.Ο. Λάρισας, 20.00 Ν.Ε. Λαμίας-Βόλος.
Σάββατο 25/1: 11.00 Βόλος-Νίκη Βόλου, 12.00 Νηρέας Λαμίας-Ν.Ε. Λαμίας, 19.00 Ν.Ο. Λάρισας-Βόλος, 20.00 Νίκη Βόλου-Νηρέας Λαμίας.
Κυριακή 26/1: 11.00 Νηρέας Λαμίας-Ν.Ο. Λάρισας, 12.00 Ν.Ε. Λαμίας-Νίκη Βόλου, 19.00 Βόλος-Νηρέας Λαμίας, 20.00 Ν.Ο. Λάρισας-Ν.Ε. Λαμίας.

Το πρωτάθλημα νεανίδων
Στο πρωτάθλημα νεανίδων οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή είναι 20 και οι φάσεις που θα διεξαχθούν τρεις. Η α’ φάση περιλαμβάνει τη διεξαγωγή αγώνων σε τέσσερις ομίλους με τον 3ο να φιλοξενείται στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας. Σε αυτόν θα λάβουν μέρος οι Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση, ΟΕΑ/ΝΑΒ, Ν.Ε. Πατρών, Πανιώνιος και Ν.Ο. Λάρισας. Και εδώ μόνο μία ομάδα θα αποκλειστεί από την β’ φάση (10-12 Απριλίου), αφού τα εισιτήρια της πρόκρισης είναι τέσσερα.

Στην ομάδα του Βόλου θέλουν να δώσουν το «παρών» στην β’ φάση, που είναι και ημιτελική του πρωταθλήματος. Εξάλλου, πέρυσι είχαν καταφέρει να περάσουν και στα τελικά: «Όντως, στο αντίστοιχο περσινό πρωτάθλημα φτάσαμε στην τελική φάση. Φέτος είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα διότι έχουμε στη σύνθεσή μας μόνο μία παίκτρια που έχει γεννηθεί το 2003, την Κλεοπάτρα Ντόνα, που λόγω ενός προβλήματος έχασε αρκετές προπονήσεις. Οι υπόλοιπες πολίστριες είναι μικρότερες σε ηλικία», τόνισε στη «Θ» ο τεχνικός Ζαφείρης Μαρινάγης και συνέχισε: «Ωστόσο, θεωρώ ότι εύκολα ή δύσκολα θα μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση. Στον όμιλο υπάρχουν δύο ομάδες που είναι φαβορί και συγκεκριμένα η Ν.Ε. Πατρών και ο Πανιώνιος, αλλά τα υπόλοιπα εισιτήρια είναι ανοιχτό το που θα καταλήξουν. Πιστεύω να πάρουμε ένα από τα δύο».

Το σκουφάκι του Βόλου θα φορέσουν οι: Βιργινία Νασιάκου, Μαρκέλλα Στεφάνου (τερματοφύλακες), Ειρήνη Καλλιμοπούλου, Ελένη Τσιμπερίδη, Φωτεινή Μπένη, Άννα Σκοτίδα, Χαρά Σμπόρου, Χρύσα Κουφιδάκη, Κατερίνα Γαργαλέτσου, Άννα Νασιάκου, Κλεοπάτρα Ντόνα, Γεωργία Πετροπούλου, Φωτεινή Βαραλή, Μαρίτα Κόφφα, Εβίτα Βασιλούδη.

Για το καλύτερο δυνατό θα παλέψουν και τα κορίτσια του ΟΕΑ/ΝΑΒ, όπως μας δήλωσε ο προπονητής τους Λάμπρος Καρύδας: «Έχουμε κληρωθεί σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο με αντιπάλους παραδοσιακές δυνάμεις του γυναικείου πόλο. Σε κάθε αγώνα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και όσον αφορά την πρόκριση θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί».

Η σύνθεση του ΟΕΑ/ΝΑΒ είναι η εξής: Ραφαέλα Μίνγκο (τερματοφύλακας), Στεφανία Γιάνναρου, Γεωργία Γιάνναρου, Ξένια Χατζηιωάννου, Ελένη Κωστίμπα, Ξένια Χατζηιωάννου, Μαρία Γρηγοριάδη, Ανατολή Καρούτη, Ελεάνα Βαμβάκου, Κωνσταντίνα Ευφραίμογλου, Ελευθερία Κανατά.

Το πρόγραμμα των παιχνιδιών είναι το κάτωθι:
Παρασκευή 24/1: 17.00 Ν.Ε. Πατρών-ΟΕΑ/ΝΑΒ, 18.00 Βόλος-Ν.Ο. Λάρισας
Σάββατο 25/1: 09.00 Ν.Ο. Λάρισας-Ν.Ε. Πατρών, 10.00 Πανιώνιος-Βόλος, 17.00 ΟΕΑ/ΝΑΒ-Ν.Ο. Λάρισας, 18.00 Ν.Ε. Πατρών-Πανιώνιος.
Κυριακή 26/1: 09.00 Πανιώνιος-ΟΕΑ/ΝΑΒ, 10.00 Βόλος-Ν.Ε. Πατρών, 17.00 Ν.Ο. Λάρισας-Πανιώνιος, 18.00 ΟΕΑ/ΝΑΒ-Βόλος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το