Τοπικά

Κ. Μαραβέγιας: Παραδοχή-σοκ Τσίπρα για ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και στις επόμενες εκλογές

Τοποθετούμενος χθες ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας στην Ολομέλεια, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νέο εκλογικό νόμο, σχολίασε την τελευταία ομιλία Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο πρώην πρωθυπουργός επέκρινε τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Ακολουθούν αποσπάσματα από τη τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Μαραβέγια:

«Μιλώντας λοιπόν ο κ. Τσίπρας προχθές στο κόμμα του για το νέο εκλογικό νόμο προέβλεψε “ολέθρια” αποτελέσματα “τόσο για την κοινωνική πλειοψηφία όσο και για τη χώρα” επειδή αυτός ο νόμος θα οδηγεί σε “μονοκομματικές και παντοδύναμες κυβερνήσεις” που έκαναν, σύμφωνα πάντοτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο κακό στη χώρα.
Ερώτημα για τον κ. Τσίπρα. Έχει μήπως ξεχάσει ότι ο ίδιος διετέλεσε πρωθυπουργός μονοκομματικής κυβέρνησης κατά την τελευταία περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία; Αν όντως το εννοεί αυτό που είπε για “ολέθρια αποτελέσματα”, τότε προφανώς πρόκειται περί αναγνώρισης εκ μέρους του κ. Τσίπρα για το τι έκανε σε βάρος της χώρας η κυβέρνηση της “τελευταία φορά Αριστερά”. Αν είναι έτσι, οφείλουμε να τον συγχαρούμε για την αυτοκριτική του και να αναγνωρίσουμε τουλάχιστον την ειλικρινή μεταμέλεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα του.
Η γενικότερη στάση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι μετατρέπεται σταδιακά σε μια μικρή μειοψηφία διολισθαίνοντας στα εκλογικά ποσοστά που είχε πριν το 2012. Από πού προκύπτει αυτή η ηττοπαθής πρόβλεψη; Μα από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα που προεξοφλεί ότι ο νέος εκλογικός νόμος, τον οποίο πρόκειται να ψηφίσουμε, θα οδηγήσει σε “κακές μονοκομματικές κυβερνήσεις” που θα είναι και παντοδύναμες!
Μεγαλύτερη παραδοχή ήττας από αυτή δεν μπορεί να υπάρξει. Με απλά λόγια ο κ. Τσίπρας αποδέχεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ξανά πρώτο κόμμα. Γιατί αν πίστευε ότι θα μπορούσε να προσεγγίσει κάποτε το 38%, μια τέτοια -δική του- κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως και δεν θα μπορούσε ποτέ να’ ναι κακή για τον ίδιο.
Όμως αφού δεν θα είναι πρώτο κόμμα, προφανώς προεξοφλεί πως η ΝΔ θα’ ναι εκείνη που θα ξανακερδίσει τις εκλογές και μάλιστα, όπως λέει χαρακτηριστικά, ότι θα είναι και “παντοδύναμη”, δηλαδή με ποσοστό μεγαλύτερο του 38%!
Εδώ απλά οφείλουμε ως ΝΔ να ευχαριστήσουμε τον κ. Τσίπρα για το ότι πετά λευκή πετσέτα 3,5 χρόνια πριν τις επόμενες εκλογές, δημιουργώντας από τώρα κλίμα νίκης για τη ΝΔ. Κι όχι απλά νίκης, αλλά θριάμβου αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει “παντοδυναμία” του 1ου κόμματος, κάτι όμως που ο νέος νόμος δίνει μόνο όταν αυτό πιάσει το 40%!
Δεν ξέρω γιατί ο κ. Τσίπρας ένιωσε την ανάγκη να κάνει τέτοια αβάντα στο Κυριάκο Μητσοτάκη, εκτός κι αν πρόκειται για κρίση ειλικρίνειας. Γιατί ειλικρινά είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς το ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει κόμμα εξουσίας όταν πολιτεύεται με τις σημερινές έξαλλες, γεμάτες παλινωδίες θέσεις του».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το