Τοπικά

“Η δημοτική αρχή του Βόλου δεν χωράει σε εκδήλωση τιμής αγωνιστών της Δημοκρατίας και στο Πανεπιστήμιο”

Ο Παναγιώτης Πολίτης πρόεδρος του παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , που δέχτηκε τις ύβρεις της δημοτικής αρχής γιατί με πολιτική του δήλωση μέσα στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου ανέφερε την ώρα της τιμής στον Μανώλη Γλέζο πως δεν συνάδει με την ιστορία του Βόλου η σημερινή δημοτική αρχή, απαντά πως η η σημερινή διοίκηση του Δήμου δεν χωράει μέσα στο πανεπιστήμιο: “Αναφορικά με δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής που αναφέρεται στην μη πρόσκληση του δημάρχου Βόλου σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,
επισημαίνεται ότι η λίστα των προσκεκλημένων σε δημόσια εκδήλωση Πανεπιστημιακού Τμήματος συνιστά αποκλειστική ευθύνη του εκάστοτε
Προέδρου του. Στην δημόσια εκδήλωση επιτιμοποίησης του Μανώλη Γλέζου, την Τετάρτη
10/10/2018 στο παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προσεκλήθησαν όλες οι πολιτικές (πλην του βουλευτή της Χρυσής Αυγής), πολιτειακές, περιφερειακές, εκπαιδευτικές, αστυνομικές, στρατιωτικές και εκκλησιαστικές αρχές του τόπου. Δεν προσεκλήθη η τρέχουσα δημοτική αρχή της πόλης. Σε πανεπιστημιακό χώρο ελευθερίας της έκφρασης και ειδικότερα σε εκδήλωση απόδοσης τιμής σε έναν αγωνιστή της δημοκρατίας, πεπραγμένα της τρέχουσας δημοτικής αρχής δυστυχώς δεν της επιτρέπουν να χωράει”

Απάντηση Δήμου Βόλου:
“Αναφορικά με τις νέες δηλώσεις του γνωστού Τάκη και την ενημέρωσή του ότι δεν χωρούμε στις εκδηλώσεις του «δημοκρατικού μαγαζιού» του, όπως προφανώς θεωρεί το Πανεπιστήμιο, θέλουμε να τον ενημερώσουμε ότι δεν συμμεριζόμαστε την λύπη του, γι αυτό, αλλά μοιραζόμαστε τη χαρά του. Στην Δημοκρατία, σε όλο τον κόσμο, αποφασίζει ο λαός και όχι ο κάθε Τάκης και εμείς ουδεμία διάθεση έχουμε να συνδιαλεγόμαστε με τέτοιους «δημοκράτες».
Εκείνο που μας ανησυχεί είναι η ποιότητα της Παιδείας που η Πολιτεία παρέχει στα παιδιά μας με τους κάθε λογής Τάκηδες, με ή χωρίς… ρόμπες.
Αυτά και φυσικά κάθε περαιτέρω διάλογος με τον Τάκη κλείνει εδώ. Ο Βόλος έχει και άλλους… Τάκηδες να μοιράζονται «αγώνες» και «επαναστάσεις» και να απονέμουν, με άκρατη αυτοϊκανοποίηση, τα εύσημα μεταξύ τους”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το