ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σφίγγει ο κλοιός για την Άγκυρα

Κόσμος

Εντυπωσιακό σκάφος στη Σκιάθο

Τοπικά

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Προσλήψεις 70 ατόμων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ελλάδα

Αταλάντη: Πέθανε η 16χρονη Σόνια

Ελλάδα

Τοπικά

Πάμε Βαλκάνια για διακοπές – Αυξημένη κίνηση στα γραφεία ταξιδίων του Βόλου

Καλύτερα σε σχέση με πέρσι κινήθηκαν φέτος τα γραφεία ταξιδίων στον Βόλο στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με τους Βολιώτες να ταξιδεύουν εντός και εκτός Ελλάδας. Οι προτιμήσεις βέβαια ήταν το εξωτερικό και κυρίως η περιοχή των Βαλκανίων, λόγω κοντινών προορισμών, αλλά και φτηνών πακέτων.
Αυξήσεις σημειώθηκαν τη φετινή εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο στην κίνηση των γραφείων ταξιδίων.
Όσοι Βολιώτες ταξίδεψαν για ολιγοήμερες διακοπές, προτίμησαν κυρίως το εξωτερικό και ιδίως χώρες των Βαλκανίων, λόγω φτηνών πακέτων, που σε αρκετές περιπτώσεις ήταν χαμηλότερα από τα πακέτα διακοπών στην Ελλάδα.
Ο κ. Ανδρέας Βούτσινος σημείωσε ότι «τα πράγματα κινήθηκαν κάπως κουμπωμένα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο των γιορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Ήταν λίγο καλύτερα της τάξης του 3%».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Βολιώτες αναζήτησαν φτηνούς προορισμούς σε συνδυασμό με φτηνές παροχές. «Τα φτηνά πακέτα είχαν την τιμητική τους με τους δημοφιλείς προορισμούς να είναι η Βουδαπέστη και η Βιέννη. Ο κόσμος είχε πολλές απαιτήσεις και αναζητούσε το φτηνό, ενώ οι τιμές στο εσωτερικό δεν ήταν καλές» κατέληξε ο κ. Βούτσινος.
Από την πλευρά της η κ. Σόνια Τσινούδη επισήμανε ότι φέτος η κίνηση ήταν πολύ καλύτερη από πέρσι την ίδια εορταστική περίοδο, η οποία ήταν πολύ πεσμένη, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 20% περίπου.
«Οι Βολιώτες προτίμησαν το εξωτερικό για ολιγοήμερες εορταστικές διακοπές με δημοφιλείς προορισμούς να είναι μέρη κοντινά στην Ελλάδα όπως το Βουκουρέστι, το Βελιγράδι και η Κωνσταντινούπολη» ανέφερε η ίδια.
Η κ. Σόνια Τσινούδη τόνισε πως τα πακέτα για το εξωτερικό ήταν πιο φτηνά από της Ελλάδας με τον μέσο όρο ανά ταξιδιώτη να είναι τα 200-250 ευρώ.
«Καλύτερη η φετινή εορταστική περίοδος σε σχέση με πέρσι. Η αύξηση που καταγράφηκε ήταν περίπου στο 20% με έναν αριθμό Βολιωτών να πηγαίνει διακοπές μέσω πρακτορείων της Θεσσαλονίκης» τόνισε ο κ. Γιάννης Μπαρούνης.

Όπως ο ίδιος υποστήριξε, η Σερβία ήταν ο πιο δημοφιλής προορισμός. «Η οικονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα τα Βαλκάνια να προτιμώνται για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Κοντινοί προορισμοί με φτηνό κόστος, με τον μέσο όρο ανά ταξιδιώτη να είναι τα 200-250 ευρώ για 4 ή 5 μέρες. Επίσης λίγα ήταν και τα άτομα που ταξίδεψαν στην Αυστρία» κατέληξε ο κ. Γιάννης Μπαρούνης.
Από το Όθρυς Travel του κ. Ν. Τσινή επισημάνθηκε ότι ήταν μειωμένη η κίνηση τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. «Ελάχιστοι Βολιώτες ταξίδεψαν για το εξωτερικό. Οι περισσότεροι προτίμησαν την Ελλάδα, κάτι που δεν συνέβη άλλη χρονιά, με περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας να είναι στους δημοφιλείς προορισμούς, ενώ το κόστος ανά ταξιδιώτη ήταν τα 200 ευρώ» τονίστηκε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το