ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σφίγγει ο κλοιός για την Άγκυρα

Κόσμος

Εντυπωσιακό σκάφος στη Σκιάθο

Τοπικά

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Προσλήψεις 70 ατόμων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ελλάδα

Αταλάντη: Πέθανε η 16χρονη Σόνια

Ελλάδα

Τοπικά

Περιμένει ενάμιση χρόνο τα έξοδα κηδείας συγγενή του

Ρεκόρ σπάζουν οι καθυστερήσεις στην καταβολή των εξόδων κηδείας σε χήρες-χήρους και συγγενείς ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ Αγροτών, καθώς πλέον φθάνουν και τον ενάμιση χρόνο.
Συγγενής ασφαλισμένου του ΟΓΑ που πέθανε τον Αύγουστο του 2017, κατήγγειλε ότι παρ’ ότι τον ίδιο μήνα είχε καταθέσει τα σχετικά δικαιολογητικά στον ΕΦΚΑ Αγροτών, ακόμη δεν έχει καταβληθεί στη χήρα του εκλιπόντα αγρότη το ποσό που αναλογεί στα έξοδα κηδείας. Ούτε φυσικά τους έχουν ενημερώσει, αν υφίσταται κάποιο πρόβλημα στα δικαιολογητικά, προκειμένου να το επιδιορθώσουν.

Αλλά δεν συμβαίνουν μόνον στον ΕΦΚΑ Αγροτών καθυστερήσεις. Και στον ΕΦΚΑ εμπόρων, ελευθέρων επαγγελματιών (πρώην ΟΑΕΕ) οι καθυστερήσεις φθάνουν ή και ξεπερνούν τους επτά μήνες. Συγγενής ασφαλισμένου που είχε πεθάνει τον Ιανουάριο του 2017, είχε λάβει το ποσό που αναλογούσε στα έξοδα κηδείας του ασφαλισμένου τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους…
Προφανώς, επισημαίνουν οι συγγενείς των ασφαλισμένων, με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται τα πλεονάσματα στο δημόσιο ταμείο.
Σημειώνεται πως οι συγγενείς των εκλιπόντων, σε πολλές περιπτώσεις και λόγω της συνεχιζόμενης και εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, οφείλουν τα χρήματα που πρόκειται να λάβουν, στα γραφεία τελετών…

Η «Θ» προσπάθησε χθες επί μία και πλέον ώρα να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον ΕΦΚΑ Αγροτών, περιφερειακό τμήμα Θεσσαλίας, στη Λάρισα, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, υπηρεσιακά τα δικαιολογητικά έχουν προωθηθεί αρμοδίως για την έγκριση και απονομή της σχετικής δαπάνης, ωστόσο οι συγγενείς των νεκρών καθυστερούν να λάβουν τα χρήματα, αφού κάποιος ή κάποιοι δεν ανάβουν το πράσινο φως.
Παράλληλα οι ιδιοκτήτες των γραφείων τελετών πιέζουν κι αυτοί με την σειρά τους τους συγγενείς των νεκρών, για την ταχύτερη καταβολή των εξόδων, αφού και τα εν λόγω γραφεία δεν περνούν και την καλύτερη οικονομικά περίοδο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το