ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σφίγγει ο κλοιός για την Άγκυρα

Κόσμος

Εντυπωσιακό σκάφος στη Σκιάθο

Τοπικά

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Προσλήψεις 70 ατόμων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ελλάδα

Αταλάντη: Πέθανε η 16χρονη Σόνια

Ελλάδα

Τοπικά

Ιγνάτιος Γελαγώτης: Εθελοντική αιμοδοσία σημαίνει προσφορά

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» έκλεισε πέρσι 35 χρόνια ζωής και βασίζει αισίως στον 36ο χρόνο του. Ιδρύθηκε το 1983 και σκοπός του είναι μεταξύ άλλων η ενημέρωση των συμπολιτών για την εθελοντική αιμοδοσία. Τα μέλη του, που αριθμούν περίπου τα 4.000, έχουν προσφέρει πάνω από 40.000 φιάλες αίματος στους συνανθρώπους τους στη Μαγνησία και όχι μόνο.

Ο κ. Ιγνάτιος Γελαγώτης είναι πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» από το 2001, ενώ πιο μπροστά ήταν μέλος στο ΔΣ. «Βρισκόμαστε στον σύλλογο πολλά χρόνια, ξεκινώντας από πολύ χαμηλές αιμοδοσίες και λίγα άτομα. Σήμερα έχουμε την τιμή τα μέλη μας να είναι περίπου 4.000» σημείωσε ο κ. Γελαγώτης.
Σε όλη αυτή την πορεία τα μέλη του συλλόγου έχουν προσφέρει πάνω από 40.000 φιάλες αίματος στους συνανθρώπους τους στη Μαγνησία και όχι μόνο. «Και συνεχίζουμε και βοηθάμε» πρόσθεσε ο πρόεδρος του συλλόγου.
Σκοπός του συλλόγου είναι η ενημέρωση των συμπολιτών για την εθελοντική αιμοδοσία και τα καλά της, τι προσφέρει σε κάποιον, την οικογένειά του και το κοινωνικό σύνολο. «Επίσης στους σκοπούς του Συλλόγου είναι να παροτρύνει άτομα να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, να κάνουν αιμοδοσίες σε οποιοδήποτε μέρος του Νομού με την Κινητή Μονάδα και κυρίως να βοηθάνε τους συνανθρώπους, οι οποίοι έχουν ανάγκη από αίμα. Καταρχάς τα μέλη μας, τις ευπαθείς ομάδες και όποιος άλλος έχει ανάγκη από αίμα» επισήμανε ο κ. Ιγνάτιος Γελαγώτης.

Οι ανάγκες στη Μαγνησία και το Νοσοκομείο Βόλου σε φιάλες αίματος είναι περίπου 10.000 με 11.000 τον χρόνο, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στη ζήτηση που υπάρχει. Τα μέλη του συλλόγου προσφέρουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 1.000 φιάλες αίματος περίπου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «προσπαθούμε κάθε φορά να ενημερώνουμε και να αντικαθιστούμε τα μέλη μας, τα οποία για λόγους ασθένειας ή ηλικίας δεν μπορούν να δώσουν αίμα, με καινούργιους αιμοδότες και κυρίως με άτομα νεαρής ηλικίας».
Τι σημαίνει όμως εθελοντική αιμοδοσία; «Εθελοντική αιμοδοσία σημαίνει προσφορά, σημαίνει να δίνεις ζωή στους συνανθρώπους. Είναι μία εθελοντική προσπάθεια που δεν αντικαθίσταται με τίποτα. Όταν βοηθάς κάποιον που χρειάζεται αίμα, τη ματιά που θα σου ρίξει και το ευχαριστώ που θα σου πει με αυτή, είναι και η ανταμοιβή σου» τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου.

Εν τω μεταξύ οι εκλογές του συλλόγου θα γίνουν στις 16 Ιανουαρίου, ημέρα Τετάρτη από τις 17.00 ώς τις 20.00 στο γραφείο της «Αλληλεγγύης» (Δημάρχου Γεωργιάδου 122), ενώ υποψηφιότητες για το Δ.Σ. γίνονται δεκτές ώς την Τρίτη 15/1/2019.
«Η αγωνία μας και ο προβληματισμός μας είναι να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση για να συνεχίσει το έργο, ώστε να μη διαλυθεί ο σύλλογος και να μην πέσει στα χέρια ανθρώπων που δεν μπορούν να προσφέρουν. Θα είμαι και αυτή τη φορά υποψήφιος ώστε να δείξω στους καινούργιους πώς δουλεύει ο σύλλογος και τις προοπτικές του» κατέληξε ο κ. Γελαγώτης.
Τέλος την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου το πρωί ο σύλλογος θα είναι στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας για εθελοντική αιμοδοσία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το