Τοπικά

ΠΑΜΕ: Θα «απαντήσουμε» με αγώνα ενάντια στο καταστροφικό πολυνομοσχέδιο- Συγκέντρωση στην Πλατεία Πανεπιστημίου

Με συγκέντρωση στην Πλατεία Πανεπιστημίου και πορεία στους δρόμους της πόλης, διαμαρτυρήθηκαν σωματεία και σύλλογοι που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ για το πολυνομοσχέδιο.
“Το νομοσχέδιο οδοστρωτήρας σφαγιάζει κάθε  δικαίωμα που απέμεινε στους εργαζόμενους, είτε αφορά την ασφάλιση, τις εθνικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή τις κλαδικές συμβάσεις, είτε το άρθρο 179 για τις υπηρεσίες του Δήμου”, τόνισε το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και επικεφαλής της ΔΑΣ στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας Εύη Καρυδάκη . Είπε επίσης στην ομιλία της ότι με το συγκεκριμένο άρθρο που πολυνομοσχεδίου οι δημοτικές αρχές μπορούν να ιδιωτικοποιήσουν πράσινο, καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό με περιορισμένη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.

“Οι δημοτικές αρχές θα μπορούν σε μία νύχτα να κλείνουν τις υπηρεσίες και να περνούν σε εργολάβο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα χρήματα που θα πληρώνουν οι πολίτες αλλά για τους εργαζόμενους που δεν θα είναι πλέον υπάλληλοι στην υπηρεσία των δημοτών” είπε χαρακτηριστικά.

Όπως πρόσθεσε,  το πολυνομοσχέδιο συζητήθηκε  την Παρασκευή στις επιτροπές για διαβούλευση και τόνισε πως έχει στόχο “να δώσει ζεστό χρήμα στους μεγαλοεπενδυτές”.

“Άρθρο ορίζει ότι όποιος υπάλληλος καθυστερεί γραφειοκρατικά την επένδυση, τότε η πρώτη ποινή που θα του επιβληθεί θα είναι παύση τριών μηνών από την εργασία του” επισήμανε ενώ πρόσθεσε πως στις 31 Οκτωβρίου σταματά και το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας που λάμβαναν κατηγορίες εργαζομένων.

“Η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε το 67% των προτάσεων του Συνδέσμου Βιομηχάνων και το υπόλοιπο το εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία.  Η μία κυβέρνηση είναι η συνέχεια της άλλης .Οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν τη ζωή τους  και την κάλυψη των αναγκών τους. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον αγώνα», υποστήριξε.

Η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο του Βόλου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το