Τοπικά

ΠΑΜΕ: Η ηγεσία της ΓΣΕΕ μετατρέπει το συνδικαλιστικό όργανο των εργατών σε όργανο της εργοδοσίας

Δριμεία κριτική στην ηγεσία της ΓΣΕΕ για τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου της στην Αθήνα άσκησε σήμερα η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη του στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.  Το ΠΑΜΕ καταγγέλει της ΓΣΕΕ υποστηρίζοντας ότι προσπαθεί να πάρουν θέσεις κλειδιά οι ίδιοι οι εργοδότες μετατρέποντας το συνδικαλιστιό όργανο των εργατών σε απευθείας όργανο των εργοδοτών.

“Όσο κορυφώνεται η επίθεση στα δικαιώματά μας τόσο η εργοδοσία οι βιομήχανοι και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι προχωρούν σε επιστράτευση όλων των όπλων που μπορούν να διαθέσουν απέναντι στους εργαζόμενους. Στο πλευρό τους έχουν Αποδεδειγμένα τις κυβερνήσεις τόσο τη σημερινή όσο και τις προηγούμενες που με τους νόμους που παίρνουν διαλύουν μία προς μία κατακτήσεις που το εργατικό κίνημα κέρδισε με τους αγώνες και το αίμα του, όπως οι συλλογικές συμβάσεις, ο καθορισμός και το ύψος του κατώτερου μισθού, η υγεία, η πρόνοια, τα κοινωνικά επιδόματα και η κοινωνική ασφάλιση” τόνισε το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Κώστας Στεργίου.

Ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ σχολίασε και τον ισχυρισμό της πλειοψηφίας του ΕΚΒ ότι η απεργία της περασμένης Τρίτης ήταν κομματική. “Ούτε οι ίδιοι οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ δεν πείθονται από αυτά.  Ας απαντήσουν οι κύριοι Παπαδημόπουλος και Βασιλείου: Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας που ψήφισαν υπέρ της απεργίας τί είναι;”

Τα μέλη του ΠΑΜΕ τόνισαν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω καθώς όλα αυτά που έζησαν οι εργαζόμενοι τη δεκαετία που “κατασφάχτηκαν” εργατικά και λαϊκά δικαιώματα δεν μπορούν να σβήσουν.

“Η συγκεκριμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι απόλυτα απαξιωμένη. αυτό δεν αλλάζει, το καταλαβαίνουν όλοι. της γυρνούν την πλάτη.  Δίκαια μέχρι και εκλεγμένοι συνδικαλιστές των παρατάξεων τους γιατί έπαιξαν το πιο βρώμικο ρόλο ενάντια στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ακόμα και σήμερα μπαίνουν εμπόδιο στον αγώνα στην κινητοποίηση και την ενημέρωση των εργασιακών χώρων ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νόμο” σημείωσαν τα μέλη του ΠΑΜΕ.  Πρόσθεσαν ακόμη πως η ηγεσία της ΓΣΕΕ επιδιώκει να κρατηθεί στις καρέκλες με εκτεταμένη νοθεία και τη φυσική παρουσία των εργοδοτών σε εργατικά κέντρα- σφραγίδες.

“Κανένας έντιμος συνδικαλιστής, κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση. Το ΠΑΜΕ επιδιώκει με όλες του τις δυνάμεις και με όλους τους τρόπους να γίνει συνέδριο σύμφωνα με το καταστατικό της ΓΣΕΕ που λέει ότι απαιτείται νομιμοποίηση αντιπροσώπων από το ίδιο το συνέδριο,εκλογή προεδρείου του συνεδρίου, διοικητικός απολογισμός, οικονομικός απολογισμός, οικονομικός προϋπολογισμός, έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής, τοποθετήσεις παρατάξεων και αντιπροσώπων,εκλογή εφορευτικής επιτροπής και εκλογική διαδικασία ανάδειξης οργάνων”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το